Teollisuuden Monipalvelu Oy investoi CAD/CAM-teknologiaan

Teollisuuden Monipalvelu Oy (TMP) uudistaa käytössään olevaa CAD/CAM -teknologiaa. Kempeleessä toimiva TMP Oy päivitti SurfCAM -lisenssit vastaamaan asiakkaidensa tarpeita ja hankki niiden päivitykset SurfCAMin maahantuojalta Rensi Finland Oy:ltä.

Teollisuuden Monipalvelu Oy on mekaanisiin komponentteihin erikoistunut sopimusvalmistaja. Yli 20 vuoden ajan toiminut yritys tunnetaan asiakkaiden keskuudessa kustannustehokkuudesta, nopeudesta sekä laadukkaasta työnjäljestä, se hallitsee koko tuotantoketjun asiakkaan toimittamista kuvista aina valmiiseen, pintakäsiteltyyn tuotteeseen asti.

Suunnittelun ja tuotannon saumattoman yhteistyön ansiosta TMP Oy pystyy reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin joustavasti ja tarvittaessa nopeallakin aikataululla. TMP Oy sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kempeleessä, noin 10 kilometriä Oulusta etelään.

TMP Oy:n ohjelmoitsija Mikko Niku harjoittelemassa SurfCAMin uusia ominaisuuksia

TMP Oy:n asiakkaita on sekä kotimaisia että ulkomaisia eri alojen johtavia kone- ja laitevalmistajia. TMP Oy palvelee heitä noin 25 asiantuntevan, alati kouluttautuvan ammattilaisen voimin.

Yhä enemmän haastavia 3D-muotoja

TMP Oy kasvaa tasaista tahtia vuosi vuodelta, joten myös koneistuksen lisääntyessä CAM-ohjelmointi lisääntyy.

Lisäksi samanaikaisesti TMP Oy alkoi saamaan yhä enemmän ja enemmän haastavia 3D-muotoja sisältäviä kappaleita koneistukseen. Tämä vei ohjelmoitsijoilta normaalia enemmän aikaa hyvän työstöradan luomiseen. Yritys ei ennen ollut törmännyt hidasteluun, sillä koneistettavat kappaleet olivat olleet muodoiltaan yksinkertaisempia, jo niihin sen hetkiset SurfCAM -lisenssit kykenivät muitta mutkitta.

Koska TMP tiesi ennestään SurfCAMin nopeuden, oli loogista päivittää sitä ylöspäin ja saada siten uusi vauhdikkaampi ratkaisu 3D koneistukseen.

Lisenssit täysillä 3D-työstörataominaisuuksilla

Yritys otti yhteyttä SurfCAMin maahantuojaan Rensiin ja ratkaisu oli päivittää SurfCAM lisenssit tuotannon edellyttämälle tasolle.

Lopputuloksena yrityksellä on 4 SurfCAM lisenssiä, joilla jyrsitään ja sorvataan monimutkaisia 3D muotoja sisältäviä kappaleita. Pakettiin sisältyi myös Rensin SurfCAM -kouluttajan käynti Kempeleessä opettamassa lisenssien uudet ominaisuudet ohjelmoitsijoille.

SurfCAM lisenssien päivittäminen oli helppo ratkaisu, sillä ohjelmisto oli ennestään tuttu TMP Oy:lle, joka on käyttänyt SurfCAM -ohjelmistoa jo 90-luvulta lähtien.

Koulutuksessa keskityttiin ”advance” tason ohjelmointiin, sekä TMP Oy:n tämän hetkisiin hidasteisiin ohjelmoinnissa. Koulutukseen otti osaa TMP Oy:n 3 kokeneinta ohjelmoitsijaa.  Koulutuksessa käytiin myös uudet asiat läpi harjoitellen uusia työstöratoja 3D kappaleisiin.

Mikko Niku ja yksi monista TMP Oy:n työstökoneista, joita ohjelmoidaan SurfCAMillä. Työstökoneita tuotannossa on yli 20 kappaletta.

Nopeaa ohjelmointia SurfCAMin avustuksella

Lopputuloksena TMP Oy pystyy vastaamaan asiakkaidensa vaativiin tarpeisiin entistä paremmin. CAD/CAM -ohjelmointi on nyt tehokasta ja nopeaa tehden tuotannosta sulavaa. Ohjelmoitsijat saavat entistä enemmän irti SurfCAMistä, jolla he voivat tehdä jokaiselle työstökoneelle sopivan työstöradan kädenkäänteessä.

”Pysymme mukana kilpailussa ja voimme vastata entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Pystymme tekemään monimutkaisistakin kappaleista erittäin tarkkoja SurfCAMin ansiosta” sanoo tuotantopäällikkö Jari Hautala.

Rensi on myös räätälöinyt TMP Oy:n postprosessorit toimimaan SurfCAMin ja työstökoneiden välillä saumattomasti, jolloin ei tarvita nc-koodin manuaalista muokkaamista, vaan voidaan siirtää CAMillä luotu tiedosto suoraan työstökoneelle ajoon.