Kompaktikeskus myös vaativille kappaleille

Konevalmistaja Doosanin tuoretta mallistoa on 5-akselinen DVF 5000, kompakti koneistuskeskus myös vaativien kappaleiden tuotantoon.  

DVF 5000 on Doosanin mukaan suunniteltu tehokkaaseen koneistukseen niin modulaarisuutensa kuin miehittämättömän koneistuksen mahdollistavien automatisointimahdollisuuksiensa vuoksi.

Korealaisen Doosan Machine Tools yhtiön monitoimikoneiden mallistoon kuuluva kone on samalla vaihtoehto myös monimutkaisten muotojen työstämiseen.

Nopea ja kompakti

Doosan DVF 5000 on jäykkärakenteinen kone ja se on varustettu 18,5 kW / 12 000 1/min suorakytkentäkaralla (18 000 1/min lisävaruste).

Ohjausvaihtoehdot ovat Heidenhain TNC640-, Fanuc 0MF+- ja Siemens 840 SL.

Koneen pikaliikenopeudet on 40 m/min X-, Y- ja Z-akselilla, ja se on varustettu lineaarijohtein tarkkuuden parantamiseksi. Vastaavasti B-/C-akseli / pöydän kääntö 20 1/min.

Pöydän koko on 500 x 450 mm (saatavana myös 630 x 450 mm) ja pöytäkuorman maksimipaino 400 kg.

Servokäyttöiseen työkalumakasiiniin suurimmassa vaihtoehdossa 120 työkalua ja valmistajan ilmoittama vaihtoaika työkalusta työkaluun on 1,5 sekuntia.

B – C-akseleita pyörittävä moottori suunniteltu lisäämään kulumisestoa ja kestävyyttä.

Koneessa on valurautarakenne, mikä tuo osaltaan vakautta koneistukseen. Sen ja muiden värinättömyyttä lisäävien rakenteellisten ominaisuuksian mytöä koneella voidaan koneistaa jopa 400 kg painavia työkappaleita tehokkaasti ja tarkasti.

Koen voidaan varustaa myös maks. 18 000 kierrosta minuutissa kiertävällä ”Built in” -karalla. Enimmäoskapasiteetiltaan 120 työkalun makasiinin avulla voidaan tehdä monipuolisia koneistusoperaatioita yhdellä asetuksella, valinnainen työkalun pituuden mittauslaite mahdollistaa osaltaan tarkkuustyöstön.

Sujuvaa kappaleenkäsittelyä

Rakenteensa puolesta kone on suunniteltu helppokäyttöisyyden näkökohtia kunnioittaen.

Näkymä työalueelle on hyvä, ja koneen ulkosuojat mahdollistavat työkappaleiden automaattisen lastaamisen ja purkamisen ja ovet avautuvat niin, että kappaleiden nosto myös nosturilla sujuu ongelmitta. Automaattinen työkappaleenvaihtojärjestelmä mahdollistaa täysin automatisoidun, miehittämättömän koneistuksen. Doosanin työstökoneiden Suomen edustaja on Duroc.

Kari Harju