Käyttäjäystävällistä hitsausta

Saksalainen EWM on julkaissut uuden TIG-hitsauskonemallin. Erityishuomiota suunnittelussa on saanut käyttäjäystävällisyys.

Saksan suurimman valokaarihitsaustekniikan valmistajan Tetrix XQ 230-uutuudessa seitsemän tuuman värinäytöltä hoituva ohjaus on suunniteltu intuitiivisesti tukemaan parametrien asetuksessa. Hitsaustehtävät voidaan ohjelmoida yksilöllisesti ja ne ovat haettavissa uudelleen, toteaa valmistaja.

Tetrix XQ 230-mallia voidaan käyttää yksivaiheisen 230 V pistorasian kautta ja kone mahdollistaa pitkäkestoisen työskentelyn myös heikoissa verkoissa, pitkillä syöttöjohdoilla tai aggregaattikäytöllä. Hitsaustehtävästä riippuen käyttäjä voi valita lukuisten TIG- ja puikkohitsaustehtävien välillä. Käytössä on neljä pulssivaihtoehtoa.

Tetrix XQ 230 on saatavilla DC- ja AC/DC-vaihtoehtona eri käyttömahdollisuuksiin. Materiaalikirjo on laaja niukka- ja runsaasti seostetuista teräksistä, alumiinista ja alumiiniseoksista rautametalleihin ja titaaniin asti. Käyttömahdollisuudet ulottuvat elintarviketeollisuudesta ilmailuun, kemialliseen teollisuuteen sekä koneen- ja laitteistorakennukseen ja metallitöihin.