Milanon EMO käynnistyy

Kansainvälinen metallintyöstökoneiden näyttely EMO järjestetään Italian Milanossa 4.-9. lokakuuta.

Milanon tapahtuman toteuttaa italialainen metallin konevalmistajien järjestö UCIMU ja tapahtumapaikka on Milanon messukeskus Fiera Milano. Tapahtuma toteutetaan tiiviisti turvamääräysten mukaan. Niistä lisää mm.: http://www.fieramilano.it/safetogether.

Italiassa messu- ja näyttelytoiminta käynnistyi Italiassa kesällä. Rokotusten edistyminen sekä toisaalta liikkuvuutta koskevat sopimukset eri EU-alueella sekä Euroopan unionin ja muiden maiden kuten Yhdysvaltojen välillä puoltavat järjestäjien mukaan tämän maailman keskeisenä pidetyn alan konenäyttelyn järjestämistä.

Nousun tunnelmissa

Talouden faktat näyttävät luovat suotuisaa perustaa Milanon tapahtumalle.

Esimerkiksi Oxford Economicsin mukaan vuoden 2020 kysynnän laskun jälkeen tänä vuonna työstökoneiden maailmanlaajuisen kysynnän ennakoidaan kasvavan 18,4% eli 61 miljardiin euroon. Kasvua tapahtuu niin Aasiassa, (33 miljardia euroa, +15,6%), Euroopassa (17 miljardia euroa +23,5% kuin Amerikassakin (12 miljardia euroa, +19,7%).

Euroopassa Saksan lukemat ovat ennakoidusti 5,7miljardia euroa ja 20,9 prosenttia ja EMOn isäntämaassa Italiassa 3,1 miljardia euroa eli + 10%. Suuntauksen pitäisi jatkua vuosina 2022 ja 2023.

Rotaatiolla Hannover-Hannover-Milano

EMO on kansainvälisen työstökonevalmistajien järjestön Cecimon (European Association of the Machine Tool Industries) organisoima kansainvälinen metallin työstökonenäyttely, mikä järjestetään joka toinen vuosi rotaatiolla Hannover-Hannover-Milano.

Esillä EMO-messujen sisällössä ovat korostetusti koneistuksen alueen uudet tuotteet ja ratkaisut, mutta myös levypuolen sekä mm. ainetta lisäävän valmistuksen tarjontaa on esillä. Automaatiojärjestelmät ja digitaaliset ratkaisut muokkaavat tarjontaa.

Edellisen kerran EMO pidettiin vuonna 2019 Saksassa. Italian Milanoon messut sijoittuivat viimeksi vuonna 2015. Tuolloin näytteilleasettajia esittäytyi noin 1600, vierailijoita oli 120 maasta.