Parmigiani Prodmacin maahantuontiohjelmaan

Italialaisen, kohta 100 vuotta toimineen Parmigianin levyntaivutuskoneet sekä putken- ja profiilintaivutuskoneet ovat tulleet Prodmacin edustukseen. Aloite yhteistyöhön tuli Italiasta.

”Keskustelut Parmigianin edustamisesta Suomessa alkoivat alkuvuodesta. Parmigiani on maailmanlaajuisesti tunnettu valmistaja omalla toimialallaan ja tunnustetaan yhdeksi parhaista. Minuun tekivät vaikutuksen yhtiön sitoutumisen aste sekä taivutuskoneissa käytetyt edistykselliset taivutuksen reaaliaikaiset seuranta- ja säätöjärjestelmät”, kertoo Prodmac Oy:n tj. Mika Koivuniemi.

Horisontaalisesta tai pystyyn asennettavien Parmigianin rullataivutuskoneiden kapasiteetti alkaa ”huonekaluputkista”. Järeimmät taivuttavat yli 70-senttistä, 22-mm seinämäistä putkea.

Parmigianin puolelta kyse oli Koivuniemen mukaan halusta saada Suomeen edustaja, joka pystyy täyttämään yhtiön määrittelemän korkean tason asiakkaan palvelemisesta niin koneiden käyttöön liittyvän koulutuksen, asennuksen, huollon kuin muun ylläpidonkin suhteen.

”Parmigianilla on ymmärretty paikallisen edustajan merkitys. Onhan se selvä, että kaupan tekeminen, koneiden toimitukseen liittyvien järjestelyjen sopiminen ja jatkossa sujuvan huollon ja ylläpidon varmistaminen on paljon helpompi hoitaa suomalaisen maahantuojan kanssa kuin yrittää selvittää asioita olemalla yhteydessä Italiaan”, kärjistää Koivuniemi.

Tankinpäätykoneissa Parmigiani on vahva tekijä, oli kyse sitten säiliöautoista tai petrokemian teollisuuden tarvitsemasta varastointikapasiteetista

Parmigianin valinnassa painoi Prodmacin pitkä kokemus eurooppalaisten huippuluokan tuotantokoneiden toimittajana, kokonaisvaltaisiin, prosessianalysoituihin tuotantoratkaisuihin panostava palvelumalli sekä oma, vahva huolto.

”Levyntaivutuskoneet sekä profiilin- ja putkentaivutuskoneet täydentävät hienosti Prodmacin tuotevalikoimaa, myös säiliönpäätykoneille on Suomessa selkeät markkinat. Parmigiani valmistaa myös todella isoja ja tehokkaita taivutuskoneita, joita voidaan käyttää esimerkiksi tuulivoimaloiden runkojen ja laivojen tuotannossa. Löytyisikö Suomesta joltakin yritykseltä uskallusta lähteä valtaamaan tuulivoimaloiden runkotoimitusten markkinoita”, pohtii Koivuniemi.