LVD lanseerasi Cadman v8.7:n

LVD on julkaissut uuden päivityksen Cadman-ohjelmistoon. Uudessa v8.7:ssa on mukana uudentyyppisiä ominaisuuksia mm. ulkoisten toimintojen integrointiin, geometrian tunnistukseen sekä tuotantoprosessien seurantaan.

LVD:n mukaan uuden version myötä Cadman-ohjelmistoon voidaan integroida ulkoisia ns. ei-ydintoimintoja, kuten kierteitystä, purseenpoistoa ja hiontaa, minkä myötä voidaan ohjata ja valvoa tilauksien etenemistä myös niiden osalta reaaliajassa. Ulkoiset toiminnot näkyvät Cadman-JOB-käyttöjärjestelmän yleiskatsauksessa.

Yhden järjestelmän käyttö pitää käyttöliittymän yhtenäisenä ja auttaa parantamaan prosessin tehokkuutta.

Uusi versio sisältää myös reaaliaikaisen käyttöliittymän ERP:n ja ohutlevytuotannon välillä.

ERP-järjestelmä siirtää työtilaukset Cadman-JOBiin käsittelyä varten ja CadmanJOB välittää ERP:lle tilauksen reaaliaikaisen statuksen. Tilauksen etenemistä voidaan seurata molemmissa järjestelmissä ja käyttäjä voi analysoida kerättyä dataa prosessiparannusten toteuttamiseksi.

Parannettu geometrian tunnistus

Cadman v8.7 pystyy nyt myös hallitsemaan tuotantoprosessia ilman ERP-järjestelmää.

Cadman-SDI:ssä (Smart Drawing Importer) voidaan luoda työtilauksia siirrettäväksi Cadman-JOBiin.

Työtilausten joukkoluominen yksinkertaistaa kokonaisprosessia ja tekee ohjelmistosta LVD:n mukaan käytännöllisen ratkaisun kaikenkokoisille ohutlevyä käsitteleville yrityksille, myös niille, joilla ei ole ERP-järjestelmää.

Cadman-SDI pystyy nyt havaitsemaan ulkoisia operaatioita 3D-geometriassa. Esimerkiksi reikä, jonka halkaisija on välillä 4,1-4,3 mm, voidaan tunnistaa ja määritellä kierrereiäksi M5. Myös toiminnot, joita ei voida havaita geometriassa, kuten hionta tai maalaus, voidaan lisätä ERP- tai Cadman-JOBiin, kun työtilaus luodaan. V8.7:n kanssa SDI:ssa on mukana nyt toteutettavuuden tarkistus, mikä tarkistaa käytettävissä olevat koneet ja työkalut, tarkistaa osien geometrian ja varoittaa mahdollisista ongelmageometrioista.

Prosessin kulun optimointi

Cadman-JOB optimoi prosessin kulkua luomalla tarvittaviin toimintoihin pohjautuvan suunnitelman, mikä huomioi mahdolliset rajoitukset, ja tarjoaa myös mahdollisuuden suunnittelemattomien toimintojen lisäämiseen tuotannon aikana.

Cadman-P (Punching) ja Cadman-L (Laser Cutting) sisältävät nyt tiedostojen Drop and Drag -tuonnin ja automaattitoimintoja materiaalinkäyttöön. Ohjelma voi esimerkiksi laajentaa materiaalin salliessa osien väliin jääviä marginaaleja ja lisätä siten vakautta prosessiin.

LVD:n ohjelmassa ovat levytyökoneet, kuten laserleikkausjärjestelmät, lävistyskoneet, särmäyspuristimet, leikkurit ja automaatiojärjestelmät sekä ohjelmistot. Suomen edustaja on Prodmac.