Hitsausautomaatiota MSK Cabinsille

MSK Groupiin kuuluva MSK Cabins Oy on tilannut hitsausrobotiikkaa Jucat Oy:ltä. Yli kahden miljoonan euron kauppa on Jucatin historian suurin.

Seinäjokinen Jucat Oy toimittaa Ylihärmässä sijaitsevalle MSK Cabins Oy:lle kaksi rinnakkaista hitsausautomaatiosolua kesällä 2023. Toimittajavalinnassa merkittävä tekijä oli kokonaisratkaisun lisäksi sijainti samassa maakunnassa, kertoo MSK Groupin konsernijohtaja ja MSK Cabinsin toimitusjohtaja Timo Lehtioja.  

Kyse on pitkäaikaisen projektin ensimmäisestä vaiheesta, jonka tavoite on parantaa tuottavuutta, poistaa huoltokatkoksia ja parantaa hitsauksen laatua laitteistoa nykyaikaistamalla. Vanhat laitteet puretaan sekä uudet solut asennetaan ja ajetaan käyttöön vain neljässä viikossa, mikä on mittavalle uudistukselle tiukka aikataulu.  

“Valmistaudumme tähän koeajamalla solut omissa tiloissamme asiakkaan omilla tuotteilla. Näin lopullinen asennus ja käyttöönotto asiakkaan tiloissa etenee nopeasti”, tiivistää Jucatin toimitusjohtaja Jukka Rintala suunnitelmasta. 

Historiansa suurimman kaupan lisäksi Jucatin viime vuodet ovat olleet täynnä isoja kehitysaskeleita. Viime vuonna Wärtsilä tilasi yritykseltä robotiikkaa uuteen teknologiakeskukseensa Vaasassa, ja iso kauppa tehtiin myös Prima Powerin kanssa. Tänä vuonna yritys käynnisti viennin Saksaan ja Ruotsiin sekä palkittiin Seinäjoen teknologiapalkinnolla. Tulevilta vuosilta odotetaankin lisää kasvua. Rintala on sekä kaupasta että maakunnan osaamisen kohtaamisesta mielissään.  

“Olemme tehneet yhteistyötä aiemmin pienemmissä puitteissa, ja nyt yhteistyömme syvenee merkittävästi. On hienoa, että kun alueelta löytyy kilpailukykyä ja osaamista tällaisiin suuriin hankkeisiin, niin hyödynnetään sitä ja samalla kehitetään alueen osaamista lisää.”  

Jucat Oy on valmistavan teknologiateollisuuden tuotannon automatisointiin keskittyvä yritys, joka toimii Seinäjoella. MSK Cabins Oy on osa MSK Group -perhekonsernia ja valmistaa traktorien turvaohjaamoita. Kauhavan Ylihärmässä pääkonttoriaan pitävä konserni työllistää yli 800 ammattilaista.