Vossin päämiesten uutuuksia AMB-messuilla

Koneistamojen älykkääseen tuotantoon erikoistuneen Vossi Groupin edustamat päämiehet esittelevät uutuuksiaan 13.-17.9. AMB-messuilla Stuttgartissa.

Saksalainen työstökonejätti GROB esittelee 5- ja 4-akselisia vaakatyöstökeskuksiaan sekä niihin liittyvää automaatiota. Osastolla 10/B11 on esillä mm. huipputarkka ja dynaaminen G150 mallin 5-akseli yhdistettynä valmistajan maan GRC-robottisoluun, jolla voidaan käsitellä niin paletteja kuin kappaleita.

Saksalainen työstökonejätti GROB esittelee osastollaan 10/B11 huippudynaamisten ja -tarkkojen 5- ja 4-akselivaakakeskusien lisäksi heidän itsevalmistamia robotti- ja hyllystöautomaatioratkaisuja.

Suomen ensimmäinen GROB G150-mallin kone yhdistettynä 27-paletinmakasiiniin on tulossa Mansner Oy Hienomekaniikalle Karkkilaan.

4-akselisista työstökeskuksista esillä on G440-malli, joka on kytkettynä GROBin omaan PSS-R pyöreämalliseen palettimakasiiniin. 5-akselisissa vaakakeskuksissa on täysin ainutlaatuinen ylös-alas-kääntyvä pöytä sekä koneen sisällä liikkuva vaakakarakonsepti (Z-akseli), mitkä mahdollistavat mm. lyhyiden ja pitkien työkalujen käytön sekä poikkeuksellisen hyvän lastunpoiston.

Itävaltalaisen EMCOn osastolla 10/C52 on esillä mm. kaksi EMCO Hyperturn 65 Powermill -jyrsinkaralla varustettua monitoimisorvia, joista toinen Siemens Sinumerik ONE ja toinen Fanuc -ohjauksella. Lisäksi osastolla esillä UMILL630 pystykarainen 5-akselikeskus Heidenhein-ohjauksella sekä EMCO Mecof järeän kokoluokan pylväs- ja portaalimallin jyrsinkoneet. Lisäksi EMCO järjestää kuljetuksia messuilta heidän Stuttgartin teknologianäyttelyyn, jossa on laaja kattaus sorveja ja työstökeskuksia. Esillä mm. EMCO Hyperturn 200 Powermill joka on järeällä (6500 tai 10000 1/min / 630 tai 340 Nm) jyrsinkaralla varustettu monitoimi-sorvi. Jykevä pääkara tarjoaa peräti 84 kW / 6410 Nm / 1800 1/min / A2-15”.

Saksalaisen GROBin 5-akselisissa vaakakeskuksissa on ainutlaatuinen ylös-alas-kääntyvä pöytä sekä koneen sisällä liikkuva vaakakarakonsepti (Z-akseli), mitkä mahdollistavat mm. lyhyiden ja pitkien työkalujen käytön sekä poikkeuksellisen hyvän lastunpoiston

Suurnopeustyöstöä ja kipinätyöstä

Saksalainen Exeron valmistaa suurnopeustyöstökeskuksia jopa 100 m/min pikaliikkeellä, 60 000 rpm karalla sekä kattavin automaatioratkaisuin. Osastolla 7/B85 on esillä HSC MP9 suurnopeustyöstökeskus yhdistettynä AWEX palettiautomaatioon sekä EDM313 uppokipinäkone. Suomen ensimmäinen Exeron suurnopeustyöstökeskus on juuri asennuksessa ja käyttöönotossa.

”AMB-messut ovat nousseet EMOn rinnalle tärkeimmäksi lastuavan työstön messuksi Euroopassa. Esittelemme koko messujen ajan uutuuksia noin kymmenen eri päämiehemme osastoilla sekä EMCOn Stuttgartin teknologianäyttelyssä. Kannattaakin olla yhteydessä, niin voimme keskustella niiden eduista tuotantoonne”, Marko Vossi kannustaa.