KSJ-Service vahvistaa toimintojaan – Käsimittauspalvelut mukaan palvelupakettiin

Huolto-, kunnossapitojen ja modernisointien taitaja KSJ-Service vahvistaa toimintojaan. Henkilöstömäärä Ylämyllyllä on lisääntyneiden töiden mukana nopeasti kasvanut, samoin Tampereen tytäryhtiön toiminnot ovat päässeen vauhtiin. Yritys vahvistaa nyt toimintojaan mm. mittauspalveluissaan, myös uusia toimipistelaajennuksia on suunnitteilla. KSJ Service juhlisti kolmen vuoden taivaltaan elokuulla Ylämyllyllä.

KSJ-Service Oy on Liperin Ylämyllylle vuonna 2019 perustettu konepajakoneiden huoltoon ja korjaukseen erikoistunut yritys.

KSJ-Service tarjoaa jatkossa myös käsimittavälineiden kalibrointipalveluja. Toimintamallimme mahdollistaa mittavälineiden kalibroinnin, asiakkaan tuotannon häiriytymättä, kertoo toimitusjohtaja Sami Kesälä.

Yrityksen päätoimipaikka on Ylämyllyllä, mutta toimii myös Hausjärveltä ja Jyväskylästä käsin henkilöstön asuinpaikkojen mukaan. Toimialueena on koko Suomi. Vuonna 2020 aloitti toimintansa KSJ-Servicen tytäryhtiö TRE-Service. TRE-Service toimii Pirkkalassa, mutta toimialueena on silläkin, emoyhtiönsä tapaan, koko Suomi.

HEIDENHAIN Technical Center

Työntekijöidensä pitkään alan kokemukseen ja sitä kautta osaamiseen perustava KSJ-Service palvelee koko paletilla niin lastuavien koneiden, kuin muidenkin konepajakoneiden ja -laitteiden, huolto- ja korjaustarpeissa.

”Tarjoamme moninaiset ennakoivan huollon palvelut, vianhaku- ja korjaustyöt sekä tarvittavat varaosat ja tarvikkeet, erikoisosaaminen liittyy koneiden laadunvarmistuspalveluihin, joita ovat mm. geometrian mittaukset ja säädöt. Heidenhain-ohjatuissa koneissa teemme myös kompensoinnit, optimoinnit ja kinematiikan säädöt sekä tarjoamme korjaus-, tuki- ja ohjelmointipalvelut”, toimitusjohtaja Sami Kesälä kertoo.

Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat vahvasti myös modernisoinnit.

”Projekteja toteutetaan pelkistä ohjauksen uusimisista aina täydellisiin sähköisiin modernisointeihin.”

Vuonna 2020 KSJ-Service Oy:stä tuli virallisesti HEIDENHAIN Technical Center. Petri Kinnunen ja Juho Pirttilahti esittelivät Heidenhain-tuotteita Ylämyllyn tapahtumassa elokuussa. Taustalla tiloissa esillä ollut modernisoitu Deckel Maho -työkalujyrsinkone.

KSJ-Service huoltaa eri merkkejä, mutta Heidenhain-tuntemus painottuu. Vuonna 2020 KSJ-Service Oy:stä tuli myös virallinen HEIDENHAIN Technical Center, ainoa laatuaan Suomessa.

”Heidenhain-tuotteiden korjaus-, tuki- ja ohjelmointipalvelut kuuluvat palettiimme. Olemme toteuttaneet lukuisia työstökoneiden modernisointeja Heidenhain mittaus-, servo- ja ohjausjärjestelmillä, ja lähestymiskulma on kokonaisvaltainen, tarjoamme täydelliset modernisointipalvelut työstökoneille, kaapeloinnin uusimisesta PLC-ohjelmointiin ja käyttäjien koulutukseen asti”, kertoo Kesälä.

Tehostuvaa mittauspalvelua

Toimintansa yritys aloitti kuuden henkilön voimin, tällä hetkellä töissä on kahdeksan henkilöä. Lisäksi Pirkkalan tyttären henkilöstömäärä on kasvanut neljään.

”Nämä ajat mm. koronan kanssa vauhdittivat osaltaan toimintojemme kehitystä, yrityksissä huoltotoiminoille jäi aikaa töiden suhteen muutoin hiljaisempana aikana, ja työtilanne jatkuu edelleenkin hyvänä”, sanoo Sami Kesälä.

Myös Tampereen yksikkö on Kesälän mukaan lähtenyt alun haasteiden jälkeen käyntiin. Jonkin verran eroavaisuuksia toimikentässä on. Liperin toimintojen yksi ydinalue on huoltosopimustoiminta, Pirkkalassa painottuvat toistaiseksi henkilöstöresursseja vähemmän sitovat yksittäiset vika-, huolto- ja korjaustyöt, koneiden geometrian säädöt sekä muut projektit.

KSJ-Service juhlisti elokuussa kolmivuotista taivaltaan. Ylämyllyn henkilöstö asettui samaan kuvaan tilaisuuden yhteydessä. Vasemmalta: Mauri Hirvonen, Heikki Silvennoinen, Heikki Taavitsainen, Petri Toivanen, Mikko Tukiainen, Jani Koppeli, Sami Kesälä, Eero Huurinainen ja Jouni Kervinen.

Jatkossa KSJ-Service kehittää toimintojaan yhä kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Yksi uusi lisä toimintoihin Ylämyllyllä ovat käsimittalaitteiden kalibrointipalvelut.

”Asiakkaat arvostavat monenlaista alan palvelua, ja konepajan mittavälineiden kalibrointi on yksi keskeinen alue, johon jatkossa panostamme. Olemme hankkineet tänne lämpövakioituun tilaan uutuutena Trimos-pituudenmittauslaitteen, jolla asiakkaan mittavälineiden kalibroinnit voidaan toteuttaa rauhassa, avaimet käteen-periaatteella, asiakkaan tuotannon häiriytymättä. Myös uusia toimipisteitä Ylämyllyn ja Pirkkalan lisäksi on jatkossa suunnitelmissa”, Kesälä toteaa.

KSJ-Service juhlisti tähän mennessä kolmivuotista taivaltaan Ylämyllyllä asiakastilaisuudella elokuussa. Ovet olivat avoinna yrityksen toimintaan tutustumiselle, ja päivä jatkui iltatilaisuudella ruokailun ja musiikin merkeissä. Tapahtumassa esittäytyi mahdollisuuksineen myös Heidenhain sekä muita yhteistyökumppaneita.

Kari Harju