JL Levytekniikka investoi tuotannon tehostamiseen – Suomen ensimmäinen JFY-tasokuitulaser tositoimiin Turussa

JL Levytekniikka muokkaa tuotantoaan ja vahvistaa kasvua investoimalla uuteen kuitulaserteknologiaan. Laserleikkauksen toimintoja vie eteenpäin yrityksen hankkima ja toimeensa elokuussa saapunut tasokuitulaser, mikä on samalla meillä uuden konemerkin JFY:n ensiasennus Suomessa.

JL Levytekniikka Oy eli tutusti Levytekniikka on metallituotteiden sopimusvalmistaja.

Yrityksellä on taustaa 1980-luvulle, nykytoiminta periytyy vuoteen 1994, jolloin toimiva johto osti silloisen Telesten metalliliiketoiminnat.

Nykyisin Levytekniikka on 30 henkilöä työllistävä levyosien sekä erilaisten mekaniikkakokonaisuuksien suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut yritys, mikä toimittaa tuotteitaan muun muassa elektroniikka-, ajoneuvo- ja rakennusteollisuuden yrityksille.

Yli 90 % tuotteista menee välillisesti vientiin.

JL Levytekniikan JFY on uuden konemerkin ensilanseeraus teollisuuskäyttöön Suomessa. Levynkäsittelyä vaihtopöydälle helpottaa jatkossa nosturi.

 ”Olemme ammattitaitoinen tiimi, mikä koostuu levytyökeskus- ja lasertyöstökeskuksien käyttäjistä, särmääjistä, hitsaajista, jauhemaalaajista ja 3D-suunnittelijoista ja kokemuksemme pohjautuu pitkään tekemisen historiaan ja levyosien ja tuotekokonaisuuksien suunnitteluun sekä valmistukseen”, tiivistää toimitusjohtaja Mikko Kiviluoto.

Kasvua ja tehostamista

Raision ja Turun rajalla toimivalla Levytekniikalla on käytössään laaja konekanta sekä levytuotteiden ja -osien valmistukseen kuin jauhemaalaukseenkin.

Käytössä on useita levytyökeskuslinjoja, laserleikkauskapasiteettia, 10 särmäyskonetta sekä hitsaamo ja jauhemaalaamo. Oma materiaalivarasto mahdollistaa osaltaan nopeat toimitukset sekä varmistaa tuotevalmistuksen.

Yhteistyötä huollossa ja kunnossapidossa, ja nyt myös koneinvestointiasioissa. Vasemmalta Teemu Bruun ja Markus Rauhala NCT Serviceltä, Mikko Kiviluoto ja Matti Salminen JL Levytekniikalta.

Viime vuodet Levytekniikalla ovat olleet vauhdikkaan kehityksen aikaa.

”Markkinat ja tuotekirjo ovat laajentuneet varsin voimakkaasti, joten on ollut selkeä tarve myös kehittää, kasvattaa ja tehostaa tuotantoa”, kertoo Mikko Kiviluoto, yrityksen omistaja vuodesta 2019.

Viime vuonna kasvuyritys teki loikan särmäyskapasiteetissaan, tämän vuoden investoinnit liittyvät kuitulaserteknologiaan.

Elokuussa yrityksen käyttöön asennettiin CO2-laserleikkauskoneen vierelle uusi tasokuitulaser, ja kyseessä oli samalla uuden konemerkin eli JFY:n ohutlevykoneiden ensilanseeraus teollisuuskäyttöön Suomessa.

JFY eli Jiangsu Jinfangyuan CNC Machine Tool Co., Ltd., Trumpfin tytäryhtiö, on erikoistunut CNC-levytyökoneiden tutkimukseen, kehittämiseen, valmistukseen ja myyntiin. Ohjelmaan kuuluvat 2D-kuitulaserit, särmäyspuristimet, levytyökeskukset, lävistyskoneet ja levyleikkurit.

Uusi JFY-kuitulaser lisää leikkauskapasiteettia JL Levytekniikalla. Konetta käyttää Krister.

Suomessa koneet maahantuo NCT-Service Oy, mikä tunnetaan varsinkin levytyökoneiden kunnossapito- ja huoltopalveluistaan.

Yli 25 vuoden alan kokemuksen omaava NCT Service siirtyi Trumpf-koneita maahantuovan TruTekniikan osaomistukseen viime syksynä, jolloin yrityksen toiminta laajeni huolto- ja kunnossapitopalveluiden lisäksi JFY:n koneiden maahantuontiin.

”JFY-mallisto pitää sisällään ekonomisia, mutta laadukkaita koneita, koneissa käytetään mm. Trumpfin resonaattoreita ja Precitecin leikkuupäitä. Myös runkorakenne tehdään Trumpfin tekniikalla”, kertovat myyntipäällikkö Teemu Bruun ja toimitusjohtaja Markus Rauhala NCT Serviceltä.

Kokonaispaketti

Levytekniikalla kuitulaserhankinta liittyi kapasiteetin laajentamiseen kasvun myötä.

Siihen JFY tutun kumppanin maahantuomana oli sopiva ratkaisun.

”Levytekniikka on tehnyt NCT Servicen kanssa yhteistyötä huolto- ja kunnossapitoasioissa jo useammalla vuosikymmenellä, ja se oli investoinnin taustalla yksi tekijä, mutta koneen ominaisuudet asian lopulta ratkaisivat”, sanoo Kiviluoto.

Leikkaustyöt käynnissä. Levytekniikan JFY EFC-tuotesarjan koneessa on 3 kW:n laserlähde. Pöytäkoko mallissa on 1500×3000 mm.

”Koneinvestoinnit teemme laatu edellä. Koneen komponentit ja rungon tukevuus tekivät vaikutuksen ja testeissä leikkauslaatu vakuutti. Paketti sopii tarpeisiimme hyvin”, kertoo Kiviluoto.

Levytekniikan JFY EFC-sarjan koneessa on 3 kW:n laserlähde, mikä mahdollistaa 20 mm:n levyvahvuudet, mutta pääasiassa koneella leikataan ohuempaa tavaraa, 0,5:stä 10 mm:n vahvuuksia. Pöytäkoko koneessa on 1500×3000 mm. Lantek-ohjelmisto nopeuttaa nestausta.

”Käyttöönotto on sujunut. Kuitulaserteknologia on meillä uutta, mutta laserilla sinänsä olemme ajaneet pitkään ja mm. Lantek tuttu, joten saimme tuotannon nopeasti käyntiin. Koneen yhteyteen myöhemmin asennettava nosturi mahdollistaa jatkossa myös raskaamman levytavaran käsittelyn, Mikko Kiviluoto kertoo.

JL Levytekniikka Oy: Ohutlevytuotteiden sopimusvalmistaja.

Toimipaikka Raisio, perustettu 1994. Liikevaihto 3 miljoonaa euroa (12/2021)

NCT Service Oy: Teollisuuden huolto- ja kunnossapito, ohutlevykoneiden maahantuonti.

Toimipaikka Paimio, perustettu 1995. Liikevaihto 225 000e (12/2021).

JFY: Jiangsu Jinfangyuan CNC Machine Tool Co., Ltd. Trumpfin tytäryhtiö, 2D-kuitulaserit, särmäyspuristimet ja levytyökeskukset. Kuitulasereissa tuotesarjat TFC (TruDisk-laser) ja EFC (TruFiber Laser), tehot 1-8 kW sarjasta riippuen.

Kari Harju