Vilkas Formnext

Ainetta lisäävän valmistuksen tapahtuma Formnext järjestettiin Saksan Frankfurtissa 15.-18. marraskuuta. Noin 800 näytteilleasettajaa esittäytyi, kävijöitä vilkas tapahtuma keräsi lähes 30 000.

Formnext on vuosittainen keskeinen ainetta lisäävän valmistuksen ja modernin teollisuustuotannon näyttely ja mukana ovat alan keskeiset toimijat.

Kookkaan alan näyttelyn lisäksi mukana oli tapahtuman historian laajin ajankohtaisohjelma, mikä esitteli 3D-tulostuksen viimeisimmät aiheet ja kehityssuunnat eri aloilta kuten rakennusteollisuus, ilmailu, keramiikkasovellukset ja investoinnit.

Formnext järjestettiin nyt kahdeksannen kerran. Edelliskerta vuonna 2021 pidettiin aika lailla koronan varjossa, nyt jälleen palattiin normaalimpiin tunnelmiin. 802 näytteilleasettajaa oli nyt mukana (vastaava luku vuonna 2021 oli 606) tilaa oli käytössä 51 148 neliömetriä. Tapahtuman kumppanimaa oli tällä kertaa Ranska, mistä mukana tapahtumassa oli yli 40 yritystä, yhdistystä ja tutkimuslaitosta. Osallistujia tapahtumassa oli lähes 30 000 sadasta maasta. 

Seuraavan kerran Formnext järjestetään Frankfurtissa 7.-10.11.2023. Formnext-tapahtuman järjestää Mesago Messe Frankfurt GmbH.