Kompakti uutuuskoneistuskeskus pieneen lattiatilaan

Kompaktit taloudellisesti hinnoitellut koneistuskeskukset simultaaniseen 5-akseliseen koneistukseen yleistyvät tämän päivän konepajoilla. Uudella DMU 40:llä DMG Mori vahvistaa tarjontaansa kysytyssä segmentissä.

Uutuus perustuu markkinoilla menestyneeseen ja yli 10 000 yksikköä myytyyn kolmannen sukupolven DMU 50 -konseptiin.  Paketti sisältää suorituskykyiset komponentit karoista suorakäytöillä vauhditettuihin X- ja Y-akseleihin ja automatisoituun tuotantoon on mahdollisuus PH 150:llä tai Robo2Golla varustettuna.

Tilaa säästäen

Peruskonemalleja on kolme: DMU 40, DMU 40 Plus ja DMU 40 Pro ja vaikka kyseessä on economy-ratkaisu, tarkkuustyöt mahdollistuvat valmistajan mukaan täyteen 5-akseliseen samanaikaiseen koneistukseen saakka.

Koneen rakenne on suunniteltu tilaa säästäväksi, leveys on alle kaksi metriä, mutta työalue kuitenkin 550 x 450 x 420 mm, joten kone sopii myös kooltaan rajoitetumpiin tiloihin.

Suunnittelussa DMG Mori ilmoittaa painottaneensa vakaata muotoilua. Yksiosainen harmaavaluraudasta valmistettu perusta, geometriaoptimoidut Y- ja Z- johteet sekä hydraulisella kiinnityksellä varustettu inline-kara tuovat koneistukseen jäykkyyttä ja siten perustaa hyville koneistustuloksille.

Lisäksi työkalumakasiinin liitäntä on suunniteltu siten, että vaikutus on vähäinen koneen geometriaan. Suoravetoiset kuularuuvit X- ja Y-akselilla parantavat pinnan laatua.

DMG MORI on integroinut DMU 40:een myös DMU 50:n kolmannen sukupolven kääntöpöydän, mikä mahdollistaa monipuolisen 5-akselisen samanaikaisen koneistuksen. B-akselin kääntöalue on -35°:sta. 110°.

Ergonominen rakenne

Koneen käyttäjälle DMU 40:n muotoilu mahdollistaa sujuvat ulottuvuudet työalueelle.

Pöydän kuormauskorkeus on 800 mm, ja käyttäjällä on koneen edestä lyhyt etäisyys pöydän keskipisteeseen. Suuri ikkuna ja valaistus mahdollistavat näkyvyyden työalueelle ja koneen lastaus on mahdollista myös nosturilla pöydän keskelle.

Vaihtoehtoisesti työkalumakasiini voidaan ladata edestä.

DMU 40:n vakioversio sisältää 12 000 rpm:n inline-karan, 24-paikkaisen työkalumakasiinin ja integroidun 5-akselisen kääntöpöydän. Näin ollen jo lähtötason malli mahdollistaa 5-akselisen samanaikaisen koneistuksen. DMU 40 Plus-mallissa on 15 000 rpm inlineMASTER-kara ja 30-paikkainen työkalumakasiini. Mittausjärjestelmät, kaikkien pääkomponenttien laaja passiivinen jäähdytys lämmönvaihtimien avulla laajentavat edelleen työstöspektriä.

DMU 40 Pro saavuttaa korkeimman 5 µm:n paikannustarkkuuden ISO 230-2:n mukaan. Pääkomponentit jäähdytetään aktiivisesti, lisäksi mukana on speedMASTER-kara 20 000 rpm:llä.

Automatisointiin on mahdollisuus mm. PH 150 -paletinkäsittely- tai Robo2Go Milling-järjestelmän myötä.

Kone esiteltiin tammi-helmikuun vaihteessa järjestetyssä Open House-tapahtumassa Pfrontenissa, missä lanseerattiin useita DMG Mori-uutuuksia.