Pivatic Open House Hyvinkäällä

Ohutlevytuotteiden linjaratkaisuja valmistava Pivatic Oy järjesti Open House-tapahtuman Hyvinkään tuotantolaitoksillaan toukokuun alussa. Esittelyssä oli kolme ajankohtaista linjaratkaisua sekä EuroBLECHissä lanseerattu uusi tuotelaajennus Multitool Panel Bender-taivutusautomaatti.

Pivatic valmistaa ohutlevytuotteiden linjaratkaisuja asiakasräätälöityinä. Esitellyllä taivutuslinjalla valmistetaan alustoja paistopisteiden tarpeisiin, kertoo myyntipäällikkö Jukka Heimonen.

Toukokuun 6.-9. päivinä järjestetyssä kokonaisuudessa oli esittelyssä runsas kattaus Pivaticin ajankohtaista tuotetarjontaa. Linjaratkaisuja Pivatic valmistaa pitkälle asiakasräätälöityinä, ja nyt  esiteltiin kolme asiakkaille lähdössä ollutta linjaa, niistä yksi oli taivutuslinja, kaksi lävistyslinjaa.

Kolme linjaratkaisua

Esitelty asiakasräätälöity taivutuslinja taivuttaa kaksi tuotetta kerralla valmiiksi ja sijoittuu Leipomotuotteiden paistopisteiden levyalustojen valmistukseen. Tuoteleveys tällä linjalla on 300-1500 mm ja tuotepituus vastaavasti 300-1500 mm. Paksuudet ovat 0,5-2 mm. Linja muodostuu arkkien panostuslaitteesta, sivutaivutinasemasta, puristinmerkkausasemasta, päätytaivutinasemasta, MIG-hitsausasemasta sekä pinontalaitteesta. Linjalla käsiteltävät materiaalit ovat alumiineja, myös perforoitujen arkkien panostus on mahdollista.

Taivutuslinjan lisäksi tapahtumassa esiteltiin kaksi lävistyslinjaa, niistä toinen oli rakennustuotteiden lävistyslinja rullamuovauksen eteen. Tällä linjalla kelaleveys on 60-630 mm ja tuotepituus 50-12 000 mm tuotepaksuuden ollessa puolesta mm:stä 5 mm saakka. Linjan muodostava kolme kelavaunua, kelanpurku oikaisulaitteella, syöttölaite, yksipuoleinen lävistys Index varustuksella , pituusleikkaus sekä rullamuovausintegrointi. Materiaalit ovat perusteräksiä, sinkittyjä sekä  pintamaalattuina tai muovipäällysteisinä.

Niin ikään esillä oli linja leveiden Duplex-kelamateriaalien lävistykseen pintamaalattuna tai muovipäällysteisenä. Kelaleveys on 120-1530 mm, tuotepituus 50-3000 mm ja tuotepaksuus 0.5-3 mm. Linjan muodostavat kaksi kelavaunua, kelanpurku oikaisulla ja syötöllä, kaksipuoleinen lävistys, mustesuihkuprintteri, pituusleikkaus, kääntörumpu ja pinontalaite. Asiakas valmistaa linjalla mm. vesivaraajien ja tankkien osia sekä arkkeja muille koneille.

Syksyn EuroBLECHissä Pivatic lanseerasi uuden PivaBend Multitool Panel Bender-taivutusautomaatin, ja se oli esittelyssä myös Open Housessa. Konetta demosi Joni Grönholm.

Uusi taivutusautomaatti esittelyssä

Yksi mielenkiintoinen osuus tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua Pivaticin uuteen tuotelaajennuksen. Syksyn EuroBLECHissä Pivatic lanseerasi uuden PivaBend Multitool Panel Bender-taivutusautomaatin. Uutuus on suunniteltu vaativien taivutusmuotojen ja profiilien valmistamiseen, ja sillä voidaan taivuttaa tuotteita aina 3 mm:n materiaalivahvuuksiin saakka. Kone on markkinoilla niin stand alone-typpisenä versiona kuin linjaan integroitavana versiona. Koneen paikoitus- ja taivutussyklit ovat automaattiset ja itse multitool-taivuttaminen tapahtuu servotoimisesti. Perinteisistä taivutusautomaateista kone poikkeaa sikäli, että koneessa on viisi työkalupaikkaa valmiina kustomoituja esikoistyökaluja varten.

Asiakasräätälöityjä lävistyslinjoja Open Housessa oli esittelyssä tällä kertaa kaksi. Monipuoliset linjat soveltuvat myös vahvempien, max. 3 mm:n materiaalin käsittelyyn, Jukka Heimonen kertoo.

”Markkinoilla uusi Panel Bender on saanut hyvän vastaanoton ja kiinnostusta konetta kohtaan on ollut runsaasti. Kone on saatavissa neljänä kokoluokkana, taivutusleveydet ovat 3000-, 4000-, 6000-, ja 8000 mm”, kertoo myyntipäällikkö Jukka Heimonen. Open Housen aikana Panel Benderillä tehtiin tuotantodemoja.

Pivatic järjestää Open House -tapahtumia säännöllisesti. Toukokuun tapahtumaan osallistui useita kymmeniä ajankohtaisista tuotantoratkaisuista kiinnostuneita.

Taivutuslinjan lay-out on kompakti ja tehokas, tuotteita valmistuu 15 sekunnin välein.

Kari Harju