Hanwha Day Machineryllä Tampereella

Machineryn Tampereen toimipiste piti oviaan avoimena Hanwha Dayn merkeissä kesäkuun alussa. Myös Hyundai-Wian konetarjontaa oli esittelyssä, sahatarjontaa sekä tietoa digiratkaisusta.

Hawnha Day Machinerylla. Jani Huurne ja Jukka Ilonen demosivat XD-sarjan pitkäsorvausautomaattia kesäkuun alun tapahtumassa.

Hanwha on korealainen vuonna 1952 perustettu teollisuuskonserni, joka toimii mm. ilmailu- ja petrokemian- ja energiateollisuuden alueilla. Hanwha Machine Tool Division valmistaa metallintyöstökoneita, ja mallistoon kuuluu useita eri tyyppisiä swiss type -pitkäsorvausautomaatteja.

Suomessa Hanwhan koneet ovat Machineryn uusi edustus, ja kesäkuun alun kokonaisuus Tampereella oli tilaisuus jo mm. muualla Euroopassa laajasti konepajakäytössä olevien koneiden lanseeraukseen suomalaiselle yleisölle.

Hyundai-Wian koneista olivat mukana mallit F500Plus, L280LM sekä HD2200MC.

”Toisin kuin maailmalla, Hanwha on Suomessa hieman tuntemattomampi konevalmistaja ja halusimme tämän teematapahtuman kautta tutustuttaa koneet suomalaisille konepajoille. Hanwhan tuotantoon kuuluu vankkarakenteisia pitkäsorvausautomaatteja eri tuotantotarpeisiin”, kertoo Jani Huurne Machineryltä.

Pitkäsorvausautomaatteja useita sarjoja

Hawnhan pitkäsorvausautomaattien sarjoja ovat 4-akselinen XP, 5-akselinen XD ja 9-akselinen revolverimallisarja STL. Tankokapasiteetit ovat 3-45 mm. Päivän aikana oli mahdollista tutustua livenä Hanwhan pitkäsorvausautomaattimalliin XD20II.

Meban sahat ovat kuuluneet Machineryn tarjontaan vuoden vaihteesta lähtien. Tuotepäällikkö Katri Manninen esitteli Meban automaattista kahteen suuntaan kääntyvää jiiri-vannesahaa tapahtumassa.

”Euroopassa Hanwhan koneet kuuluvat ennestään usean Hyundai-Wian koneita myyvän eurooppalaiskonetalon valikoimiin ja tehtaat myös sijaitsevat Koreassa lähellä toisiaan, joten meille Hanwhan koneet ovat luonnollinen lisä valikoimiimme. Jo nyt koneet ovat herättäneet kiinnostusta mukavasti markkinoilla”, Huurne sanoo.
Hawnha oli päivän teema, mutta samalla tapahtumassa oli mahdollista tutustua Hyundai-Wian koneisiin, esillä olivat mallit F500Plus, L280LM sekä HD2200MC. Vuoden vaihteessa Meban sahat siirtyivät Machineryn edustukseen, joten luonnollisesti myös sahantarjontaa oli päivän aikana esillä.

Niin ikään mm.  Zyfran reaaliaikaisen koneiden valvonta- ja tuotannon datankeruujärjestelmän MDC:n mahdollisuudet olivat esittelyssä.