Laaja kattaus DMG Mori -uutuuksia Hannoverissa

DMG Mori esittelee uutuuksiaan laajasti Hannoverin EMO-tapahtumassa. Käytössä on jälleen messualueen pohjoisen sisäänkäynnin lähellä sijaitseva halli kokonaisuudessaan ja esillä innovaatiokattaus niin automaation, integroidun digitalisoinnin ja ainetta lisäävän valmistuksen alueilta. 

DMG Morin automaatio ja digitalisaatioratkaisut ovat EMO-esittelyssä.

Esillä suurtapahtumassa on DMG Morin mukaan 45 tuotantoyksikköä. Osastollaan DMG Mori korostaa liitettävyyttä kaikkien koneiden, protokollien, alustojen sekä tuotteiden osalta. Esillä ovat uudet Celos- päivitys- ja automatisointiratkaisut modulaarinen ja robottiavusteinen työkappaleenkäsittely mukaan lukien. Myös uusi asiakasportaali esitellään, samoin teknologian osaamiskeskukset ilmailu-, autoteollisuuden, muottiteollisuuden ja lääketieteellisille aloille.

DMG Morin automaatio ja digitalisaatioratkaisut ovat EMO-esittelyssä.

Runsaasti automaatioratkaisuja 

Automaatioratkaisut ovat laajasti esittelyssä. Vuoden 2017 lopulla aloittaneen DMG Mori Heitecin myötä DMG Mori tarjoaa kaikille portfolionsa koneille myös automaatiojärjestelmiä.

Messuilla lähes kolmenkymmenen eri yksikön kokonaisuuteen kuuluvat mm. uudet WH CELL- ja WH FLEX -automaatioratkaisut.

Yksi kohokohta lukuisien automaatioratkaisujen joukossa on uusi AGV (Automated Guided Vehicle) -palettijärjestelmä DMU 65 -monoBLOCKin yhteydessä. Kyseessä on joustava ja turvallinen automaatiojärjestelmä ihmisen ja koneen yhteistyöhön.

Integroitu digitointi 

Palvelujen ja sovellusten yhteys verkotettuun tuotantoon ja siten liitettävyys on DMG Morille digitaalisen valmistuksen ydinominaisuus. Avoimet rajapinnat ja standardisoidut viestintäprotokollat ​​on suunniteltu varmistamaan integroinnin ja koneiden ja prosessien yhteentoimivuuden. Kaikki uudet DMG MORI -koneet ovat yhteensopivia jo vakioversioissaan.

DMU 65 -monoBLOCK on messuilla mukana uuden AGV-paletointiratkaisuun yhdistettynä.

Siten uusi IIoT-liitäntä tukee sekä vakiona olevia MQTT- että MTconnect-protokollia sekä OPC UA: iin perustuvaa uutta umati (yleinen kone- ja työkaluliitäntä) -standardia.

DMG Mori esittelee uusia Celos APP -sovelluksia keskittyessään integroituihin yhteyksiin. Esimerkiksi uusi Application Connector mahdollistaa web-pohjaisten sovellusten toiminnan suoraan Celosin kautta, ja näin suora vuorovaikutus MES- tai ERP-järjestelmien kanssa on mahdollinen, samoin kuin pääsy erikoistuneisiin asiakassovelluksiin.

Uusi Job Import -ominaisuus mahdollistaa tilaukset suoraan MES:stä tai ERP:stä Celos Job Manageriin.

Myös uusi palveluportaali esitellään. Mm. palvelupyynnöt voidaan tulevaisuudessa käynnistää yhdellä napin painalluksella DMG Mori -sovelluksen kautta ja palvelupyynnöt ja valinnaisesti liitetyt valokuvat tai videot tavoittavat heti oikean palvelun asiantuntijan. Oma seuranta ja jäljitys -toiminto varmistaa avoimuuden palveluprosesseille ja menettelyille. Varaosien tilaukset voidaan jäljittää tarkasti.

Lasertec SML -sarjan koneet mahdollistavat monipuolisen kappalevalmistuksen.

AM-teknologiaa  

Ainetta lisäävän valmistuksen alueelle DMG Morin osastolla ovat esillä prosessiketjut materiaalisykleistä simulointiin, palveluun ja alan konsultointiin saakka.

Lasertec SLM -sarjan jauhepetikoneet ovat esillä, sarjaan kuuluu Lasertec 30 SLM:n toinen sukupolvi, jonka rakennustilavuus on 300 × 300 × 300 mm, ja Lasertec 12 SLM, jonka tarkennushalkaisija on vain 35 µm. Jauheenvaihto rePLUG-jauhemoduuleilla kestää alle kaksi tuntia ja Optomet -ohjelmisto mahdollistaa prosessiparametrien nopean automaattilaskennan.

Lasertec 65 3D -hybridi on jauhesuutinkone, joka on kehitetty ensisijaisesti isommille, kooltaan enintään ø 500 x 400 mm:n ja painoltaan 600 kg:n työkappaleille.

DMG Mori esittelee Lasertec 65 3D -hybridin EMO:ssa varustettuna valvonta- ja kalibrointiantureilla, jotka lisäävät prosessien luotettavuutta ja parantavat edelleen lisäainetta tuottavien komponenttien laatua. Myös työkalujenkorjauksen soveltuvaan laserseostushitsaukseen esitellään automatisoitu konsepti. 

Osaamiskeskukset esittelyssä  

DMG Morilla on jo useita vuosia ollut toiminnassa osaamiskeskukset ilmailu-, auto- ja muottiteollisuuteen sekä lääketieteelliseen tekniikkaan, ja näiden palvelujen esittely on yksi messutarjonnan alueita. Keskusten kautta on mahdollista tehdä tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa jo varhaisissa projektivaiheissa ja painopiste on integroiduissa prosessiratkaisuissa koneiden, työkalujen, kiinnityslaitteiden ja automaatiojärjestelmien ja jopa sertifiointikysymyksien osalta. Ideana DMG Morin mukaan on tarjota projektin palvelut yhdestä lähteestä. EMO Hannover, Halli 2.

Kari Harju