Teknologiapäivät Prima Powerilla

Prima Power järjesti teknologiapäivät kesäkuulla. Tapahtuman aikana käytiin referenssikohteissa PRP:lla ja MSK Cabinsilla sekä tutustuttiin Prima Powerin Seinäjoen yksikköön ja uuteen vastakalustettuun teknologiakeskukseen.

Liiketoimintajohtaja Ossi Viljanen toimi PRP:llä vierailun isäntänä.

Kotimaan asiakkaille suunnatut teknologiapäivät käynnistyivät torstaina 13.6. referenssivierailuilla PRP:lle Seinäjoelle sekä MSK Cabinsille Ylihärmään.

Shear Brilliance SBe tarkastelussa.

PRP:llä liiketoimintajohtaja Ossi Viljanen kertoi yrityksen positiivisista tuulista.

Vahvasti kasvaneen yrityksen käytössä on nopea kulmaleikkurikone Shear Brilliance SBe. Koneen hiilikuitukelkka mahdollistaa nopeat liikkeet, suuri revolverikapasiteetti työstön ilman työkalunvaihtoja, kulmaleikkuriteknologia nopeuttaa prosesseja, ja varmistaa osaltaan yrityksen tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Toinen vierailukohde oli MSK Cabins, missä toimitusjohtaja Taneli Mikkola kertoi vierailijoille yrityksen toiminnasta. MSK Cabinsilla seurattiin ohjaamon valmistusta tuotantolinjalla. Tällä hetkellä MSK:n Ylihärmän tehtaalla valmistetaan 12 000 yksilöllistä ohjaamoa vuodessa erilaisiin koneisiin.

Toimitusjohtaja Taneli Mikkola esitteli MSK Cabinsilla yrityksen toimintaa.

Myös uusi Prima Powerin toimittama automaatiojärjestelmä oli tarkastelussa. MSK:n tuotantoon asennettiin viime vuonna LSR-automaatiolla varustettu CG1530-kombikone, millä korvattiin kaksi vanhaa levytyökeskusta.

Samalla entinen Night Train -varasto päivitettiin uusilla osilla. Uusi kone kytkettiin varastoon ja tämä automaattinen tuotantosolu on yrityksellä täydessä toiminnassa. Kone lävistää, kierteittää, muovaa sekä laserleikkaa kappaleet ja robotti pinoaa ne kasetille, josta ne siirtyvät automaattisesti varastoon odottamaan sisäistä tilausta seuraavaan prosessiin.

Prima Powerin uusi teknologiakeskus on nyt avoinna Seinäjoella. Keskuksessa on esillä täydellinen Night Train -varastoautomaatiojärjestelmä sekä kuitulaser- ja särmäyspuristintarjontaa. .

Uusi teknologiakeskus avoinna

Teknologiapäivät jatkuivat perjantaina 14.6. Prima Powerin tehtaalla Seinäjoella.

Ohjelmassa olivat mm. tehdaskierros uusissa tiloissa. Järjestelmistä vastaava johtaja Antti Kuusisaari esitteli uutena tuottavuutta lisäävänä ohjelmistoratkaisuna mm. Tulus Power Processing -ohjelmiston sekä briiffasi ajankohtaisesta konetarjonnasta.

Prima Powerilla toimii Seinäjoella nyt myös kesäkuussa avattu teknologiakeskus. Siellä on ensi kertaa esillä täydellinen Night Train -varastoautomaatiojärjestelmä, johon on kytketty kombikone ja kulmaleikkuri yhdessä EBe-taivutusautomaatin kanssa. Lisäksi tiloissa on näytillä kuitulaser Laser Genius 1530 sekä eP1030-särmäyspuristin.

Teknologiapäivät juhlistivat osaltaan teknologiakeskuksen avajaisia ja samaan aikaan järjestettiin myös System Tour kansainvälisille asiakkaille. Kesäkuisen viikon aikana Seinäjoella vieraili noin 180 vierasta 18 maasta.

Kari Harju