Index-ratkaisuja digitaaliseen integraatioon

Hannoverin EMO 2019 -tapahtumassa saksalaisvalmistaja Index esittelee osastollaan koneistuksen tulevaisuuden linjauksia. Uusi monikarakone MS32-6 lanseerataan ja Index iXworld -alustan palveluja esitellään niin koneiden hankintaan, käyttöön, huoltoon kuin kunnossapitoonkin.

Uusi Index MS32-6 lanseerataan EMO-tapahtumassa

Messuilla Index-Traub esittelee yli 1100 neliömetrin osastollaan seitsemäntoista Index- ja Traub-konetta työstövalmiina.

Uusi monikarakone Index MS32-6 lanseerataan tapahtumassa. Niin ikään mukana ovat esimerkiksi keskenään samaan pohjaratkaisuun perustuvat Index B500- ja Traub TNA 400-sorvauskeskukset, Index C200-tandem kahdella karalla ja Index C100:n uudet iXcenterillä varustetut, täysautomatisoituun tehotuotantoon tarkoitetut koneyksiköt.

EMO 2019 -messuilla on mukana Index-koneita yrityksen oman osaston ulkopuolella. Yksi on Sonderschau Jugend -osastolla, jossa vieraat voivat seurata tuotantoketjua piirustuksesta F1-mallin valmistukseen saakka. Sorvaus- ja jyrsintäkeskus Index G200:lla koneistetaan osastolla kilpa-auton vanteita.

Index C200 tandem.
iXWorld-integraatio

 Koneiden ja tekniikoiden ohella osaston keskeinen teema on tuotantotoimintojen integraatio iXWorld-kokonaisuuden kautta.

iXWorldin IoT-alusta iX4.0 on ratkaisu toimintojen digitalisointiin, appeja ovat esim. häiriöistä ilmoittava AlarmMessenger sekä käytönseurannan Status Monitor.

iX4.0:n eri sovelluksia voidaan käyttää kunnonvalvontaan häiriöiden estämiseksi ennen isompien ongelmien syntymistä: karan tarkistus kerää tietoa sen nopeudesta, karan kuormituksesta ja esimerkiksi lämpötilakäyristä, ja näyttää ne arvioinnin jälkeen graafisessa muodossa. Akselitarkistus suorittaa tehtäviä lineaarisille akseleille. Heinäkuusta lähtien iX4.0-portaalista on ollut tarjolla starttipaketti iX4.0 go.

iXWorld on Indexin alusta toimintojen digitalisointiin.

iXshop on iXWorldin hankintaportaali, joka Indexin mukaan on jo yli 1000 asiakkaan aktiivikäytössä. Portaalin hakutoimintojen kautta voidaan tarkastaa varastosaldo ja hankkia mm. työkalupitimiä, lisävarusteita, kiinnityslaitteita, varaosia ja raaka-aineita yhdestä paikasta. Haluttaessa myös integrointi yrityksen sisäisiin ERP-järjestelmiin onnistuu vaivattomasti. Indexin mukaan iXshopin tuote- ja palveluvalikoima laajenee edelleen jatkossa.

iXservices on palveluportaali koneiden ylläpitoon, kolmansien osapuolien toimittamat koneet mukaan lukien. Esimerkiksi kunnossapidon ja vikakorjausten hallinta sujuu luontevasti, interaktiivinen 3D-konemalli auttaa käyttäjää tunnistamaan ja tilaamaan varaosia. Index-Traub Finlandin tiimi paikalla myös koko viikon. (Halli 17, D03)

Kari Harju