Index esittelee uuden AM-tuotealueen EMO:ssa

Uudet mallit ja uudet ominaisuudet ja iXworld -pilvialusta ovat Index Traubin tarjonnan ydintä EMO 2021 -tapahtumassa lokakuussa. Myös aivan uusi tuotesektori esitellään, OCM:n 3D -metallitulostuksen alueen laitteet ovat tuore lisä tuotepalettiin.

Index esittelee Milanossa tuoreita vastauksiaan konemarkkinoiden vaatimuksiin. Uudet sorvauskeskukset ovat valmistajan mukaan ratkaisuja kokonaisvaltaiseen koneistukseen, G220-, G420- ja G520-mallien äskettäisen lanseerauksen jälkeen Index esittelee messuillasarjaan uuden keskikokoisen Index G320-mallin. Sen suurin sorvauspituus on 1400 mm ja koneen suorituskykyä on muokattu eteenpäin verrattuna isompiin sisaruksiinsa.

ABC-automaattisorvi on uutuus vaativaan piensarjatuotantoon.

Uusia konemalleja esittelyssä

Uusi versio ABC-automaattisorvista on niin ikään Indexin uusi tuote, kone voidaan räätälöidä joustavasti eri suuruisia tuotantosarjoja ja erilaisia koneistettavia kappaleita varten. Joustavuutta koneistukseen tuo koneen ylärevolveri, jossa on nyt Y-akselin toiminnot ja joka voidaan varustaa myös useilla työkalupitimillä. ABC:ssa ovat valmistajan mukaan mukana edeltäjiensä markkinoilla arvostetut ominaisuudet, kuten kompakti koko ja suorituskyky.

Milanossa lanseerataan myös kokonaan uusi MS24-6 monikarasorvi. MS22-6:n seuraajassa on hieman sitä suurempi tankohalkaisija, mutta rakenne on pienempi ja mukana on lukuisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu taloudellisen sorvauksen takeeksi. Mm. työkalujen asetukset käyvät nopeasti ja helposti uuden Index-työkalun avulla.

MS24-6 täydentää Indexin monikarasorvitarjontaa.

Toinen uutuus, joka esitellään messuympäristössä ensimmäistä kertaa, on Traub TNL12 -pitkäsorvin uusi sukupolvi. Isompien sisarmallien tapaan kone voidaan muuttaa helposti myös perinteiseksi CNC-sorviksi. Koneen sopii rakenteensa puolesta aiempaa pienempään tilaan, ja kinematiikkaa on valmistajan mukaan kehitetty eteenpäin. Pienten tarkasti sorvattujen osien valmistuksessa tämä tarkoittaa tuottavuutta ja joustavuutta aiempaa pienemmässä ulkoisessa tilassa.

Ainetta lisäävä valmistus uutena tuotesektorina

Uudet koneet ovat Indexin Milanon messutarjonnan ydin, ja niiden toimintoja esitellään ​​teemoittain. Ne keskittyvät sähköiseen liikkuvuuteen, lääketieteeseen ja ilmailuun.

Osastolla on vahvasti mukana myös digitaalinen INDEX iXworld. Pilvipohjaisella IoT-alustalla konevalmistaja tarjoaa nopean ja helpon pääsyn koneisiin ja tekniikkoihin liittyviin tietoihin. Integroituja iovat mm. iX4.0-, iXshop- ja iXservices-portaalit.

Index ilmoittaa ennakkokatsauksessaan esittelevänsä Milanossa myös kokonaan uuden tuotealueen. Indexistä tuli viime maaliskuussa saksalaisen OCM: n (One Click Metal GmbH) enemmistöomistaja, mikä lisäsi ainetta lisäävän valmistuksen ratkaisut konsernin liiketoimintaan. Noin 20 työntekijän voimin toimiva laitevalmistaja One Click Metal kehittää kokonaisratkaisuja metallin 3D-tulostuksen alalla pienille ja keskisuurille komponenteille. (Halli 1/C17).

Ainetta lisäävän valmistuksen ratkaisut ovat uusi sektori konsernin liiketoiminnassa.