Pivatic laajentaa tuotevalikoimaansa – Tuplasti enemmän arkkilävistystä

Ohutlevyn käsittelyn laitevalmistaja Pivatic Oy laajentaa tuotepalettiaan. Yrityksen uusin tuotelanseeraus on pienten -ja keskikokoisten sarjojen valmistukseen hyvin soveltuva arkkilävistyskonsepti, joka tarjoaa tuplamäärän lävistysiskuja perinteisiin koneisiin verraten.

PivaPunch PCB-lävistyskeskus tarjoaa uuden tehokkaan vaihtoehdon arkkilävistykseen, kertoo myyntipäällikkö Jukka Heimonen.

Hyvinkäällä toimiva Pivatic Oy tunnetaan kelamateriaalilta tapahtuvan asiakaskohtaisesti räätälöidyn ohutlevytuotannon käsittelylinjojen valmistajana.

Niiden valmistus on edelleen yrityksen keskeistä toimintaa, mutta viime aikoina yritys on laajentanut vahvan ohutlevyn käsittelyn osaamisensa kautta tuotekirjoaan myös uusiin vakioituihin ratkaisuihin.

Viime vuonna yritys lanseerasi markkinoille taivutusautomaatin. Tämä Multitool Panel Bender (MPB) on laajennus Pivaticin tuotepalettiin, ja markkinoilla se on niin stand alone-tyyppisenä kuin linjaan integroitavana versiona.

”Kone mahdollistaa vaativien profiilien ja pitkien kappaleiden taivutuksen 0.5 – 3 mm:n materiaalivahvuuksiin asti. Se on suunnattu kappaleille, joiden käsittely saattaa olla haastavaa mm. särmäyspuristimilla tai taivutuskoneilla tehtäväksi”, kertoo myyntipäällikkö Jukka Heimonen.

Toki uutuus sopii muillekin suorituskykyistä taivutusautomaattia tarvitseville. Viisi työkalupaikkaa kustomoituja erikoistyökaluja varten konsoliin asetettuna merkitsee osaltaan sujuvaa tuotantoa.

Servotoimisessa lävistysyksikössä on kaksi lävistystyökalukasettia molemmin puolin arkkia. Kasetit liikkuvat vastakkain koneessa ja arkkia syötetään pituussuunnassa.

Uusi arkkilävistyskeskus

Pivatic jatkaa tuotevalikoimansa laajentamista nyt jälleen uudella vakiotyyppisellä tuoteuutuudella.

Kyseessä on lävistyskeskus, joka on suunniteltu tarjoamaan tehokkaan uudentyppisen ratkaisun arkkimateriaaleilta tapahtuvaan lävistykseen. Lävistyskeskus on tehokkaimmillaan erityyppisten symmetristen kappaleiden ja tuoteperheiden tuotannossa.

Arkkilävistys soveltuu hyvin pienten -ja keskikokoistensarjojen käsittelyyn, ja uusi PivaPunch PCB (Punching Center for Blanks) onkin suunnattu mm. juuri niiden tehostettuun valmistukseen. Lisäetuja ovat koneen mahdollistama laaja materiaalikirjo sekä eri materiaalivahvuudet.

”Uutuus soveltuu mainiosti mm. teräsovien, sähkökaappien ja julkisivuelementtien tuotantoon, ja yhtä hyvin toki monille muillekin tuotealueille. PCB on uusi tehokas lävistyskeskus joustavaan ja usein vaihtelevaan tuotantoon”, Jukka Heimonen kertoo.

Levyä lävistettäessä arkki syötetään koneelle, minkä jälkeen se kulkee perinteisestä levytyökeskuksesta poiketen linjamaisesti suoraan eteenpäin lävistysyksikön läpi.

Lävistysyksikössä on kaksi lävistystyökalukasettia molemmin puolin arkkia, ja ne puolestaan liikkuvat vastakkain koneessa arkinsyöttölinjan suhteen.

”Kaksi lävistystyökalukasettia tuplaa lävistyksien tai aukotuksien määrän. Tämä kahden samanaikaisen iskun periaate on sama kuin kelalävistyskeskuksissa, ja sen myötä koneen tuotantoon saadaan nopeutta ja tehokkuutta”, Heimonen toteaa.

Arkinsyöttö ja lävistystyökalukasettien liike.

Markkinoille kahtena versiona

Pivaticin uusi PCB on tarkoitettu max. 6 mm:n teräksen ja 3 mm:n ruostumattoman teräksen lävistykseen.

Kone on markkinoilla kahtena versiona niiden mahdollistamien arkkileveyksien mukaan.

PCB 125:n osalta arkin kokomaksimi on 1250×3000 mm, ja toisen, kookkaamman PCB150-mallin osalta puolestaan 1525×3000 mm.

Lisävarusteohjelmaan kuuluvat arkkipanostus, arkin kääntö lävistyksen jälkeen, tarra- tai lasermerkintälaitteistot, nestausohjelmat ja pinontalaite.

Perusratkaisultaan stand alone-kone voidaan helposti myös integroida osaksi laajempia tuotantojärjestelmiä esimerkiksi levyvaraston, särmäyspuristimen, taivutusautomaatin tai robottihitsausaseman yhteyteen.

”Markkinoilla tuote on uusi, mutta kiinnostus sitä kohtaan on lupaava. Useita koneita on jo nyt tilauksessa”, kertoo Heimonen.

Uuden PCB-arkkilävistyksen perusmoduulit.

Ohutmetallin käsittelyyn linja- ja arkkiratkaisuja valmistava Pivatic Oy on perustettu 1975.

Pivatic kuuluu Ursviken Groupiin, ja särmäyspuristimia valmistava sisaryhtiö Ursviken Ruotsissa ja  Ursviken Inc toimii Yhdysvalloissa

Yritys toimii vahvasti vientimarkkinoilla, linjatuotannosta yli 90 prosenttia menee vientiin mm. Yhdysvaltoihin, Keski-Eurooppaan ja Kiinaan.

Pivatic on mukana myös marraskuun Blechexpossa Stuttgartissa. Kotimaan asiakkaille yritys järjesti lokakuussa kaksipäiväisen kone-esittelytapahtuman.