Sahavalmistaja Pilous 25 vuotta

Tsekkiläinen sahavalmistaja Pilous täyttää 25 vuotta. Valikoimiin kuuluvat metallisahat sekä myös puuntyöstön koneet ja tukkisahat.

: Pilous valmistaa metallisahat sekä puuntyöstön koneita ja tukkisahoja. Kun Brnon messuilta.

Brnossa, Tsekeissä toimiva Pilous perustettiin vuonna 1994, jolloin lanseerattiin myös ensimmäinen metallivannesaha tyypiltään ARG 230. Sahan rakensivat itse yhtiökumppanit vuokraamansa autotallin tiloissa. Uudentyyppisellä rakenteella toteutettu sahamalli esiteltiin Brnon kansainvälisillä konepajamessuilla. Tämä yhdessä taloudellisen hinnoittelun kanssa johti nopeasti kasvaviin tilausmääriin ja siten koko yrityksen kasvuun.

Ensimmäisen sahan myynnistä saaduilla varoilla valmistettiin kaksi sahaa ja kun ne saatiin myytyä, valmistettiin lisää. Tästä sai alkunsa laajempi tuotanto, jo seuraavana vuonna Pilous valmisti useita satoja koneita kehittäen myös uusia sahamalleja.  Reipas kasvuvauhti jatkui seuraavina vuosina ja valmistettujen sahatyyppien ja myytyjen koneitten kokonaismäärät kasvoivat.

Tällä hetkellä Pilousin tuotevalikoimassa on noin 40 erilaista metallisahaa pienistä käsisahoista teollisuuden käytössä oleviin CNC-automaattisahoihin.  Nykyisin tehdas tuottaa tuhansia kappaleita vuodessa.

Laatua ja modernia konesuunnittelua

Vuonna 1997 Pilous laajensi tuotanto-ohjelmaansa ottaen siihen mukaan puuntyöstökoneet ja tukkisahat.  Ensimmäinen markkinoille tuotu tukkisaha saavutti suuren menestyksen tehokkaana tuotteena.  Tästä eteenpäin puuteollisuuden vannesahat ovat laatunsa ja laajan tyyppivalikoimansa ansiosta markkinoilla suosittuja. 

Painopiste Pilousilla on uudenaikaisessa konesuunnittelussa ja tuotteitten laadussa.

Panostaminen moderniin suunnitteluun ja työmenetelmiin yhdistettynä massiivisiin konemalleihin, ulkomuotoon ja laadun tarkkailuun takaavat koneitten huomattavan pitkäikäisyyden samoin kuin sahaustarkkuuden.  Metalli- ja puusahojen tämän päivän suunnittelu on huippulaatuista ja määrittelee monin tavoin tämän alan jatkokehityksen suuntauksia.

Metalli- ja puusahojen lisäksi on saatavana runsaasti lisävarusteita ja teriä.

Kotimaan myynnin lisäksi Pilousin tuotteita menee vientiin noin 90 % noin 70 eri maahan kaikkiin maanosiin. Pilousin valmistamia sahoja on käytössä esimerkiksi NASA:n ja Baikonur-avaruuskeskuksissa, Dukovanyn ydinvoimalassa, ROLEX-kellonvalmistajilla tai valtameriä kyntävistä aluksissa.  Euroopan markkinoiden lisäksi Pilousin puusahat toimivat luotettavasti Siperian, Afrikan, Etelä-Amerikan tai Aasian metsissä. Maketek Oy aloitti yhteistyön Pilous vannesahavalmistajan kanssa jo vuonna 1997. Tähän mennessä Suomeen Maketek Oy on toimittanut kyseisen päämiehen valmistamia metallivannesahoja yli 300 kappaletta. Myös Pilousin valmistamat tukkisahat kuuluvat Maketekin tuotevalikoimaan.