Järeä laajennus WFL:n monitoimisorvitarjontaan

Kookkaat, vaativaan koneistukseen sovelletut sorvaus-, poraus- ja jyrsintäkeskukset ovat olleet itävaltalaisen konevalmistajan WFL:n toiminnan ydintä jo kolmen vuosikymmenen ajan. Uusi M175 Millturn-malli laajentaa valmistajan M-sarjan vaakakaraisten monitoimisorvien tarjontaa edelleen kookkaassa kokoluokassa.

WFL Millturnin M-sarjaan kuuluvat ennestään mallit M100, M120 ja M150.

Uudessa M175 Millturnissa max. kappalehalkaisija sorvaus/avarrus/jyrsintäyksikölle on 1750 mm. Rungon uudentyyppisen johdejärjestelmän ansiosta vuoksi työpainot voivat olla jopa 15 000 kg.

X-liike yksikössä on 1620 mm ja Y-liike 1100 mm, ja sitä voidaan näin käyttää esim. syväporauksessa. Rakenne on massiivinen, box-tyyppinen ristiluisti yhdessä rungon järeän johderakenteen sekä X- ja Y -akselin johdejärjestelmien kanssa tuovat vakautta työkaluyksikön toimintaan. Kokonaisuuden täydentävät suorituskykyiset 113- ja 58 kW käytöt pää- ja jyrsinkarajärjestelmissä.

M175 Millturnin pyörähdyshalkaisija on 1750 mm ja max. kappalepaino 15 000 kg.

Käsittelypituuksissa päästään 12 metrin kokoluokkiin.

Uudessa M175 Millturnissa max. kappalehalkaisija sorvaus/avarrus/jyrsintäyksikölle on 1750 mm. Rungon uudentyyppisen johdejärjestelmän ansiosta vuoksi työpainot voivat olla jopa 15 000 kg.

WFL Millturn toimittaa konetta vakiona HSK-A100-kartiolla ja valinnaisena Capto C8:lla. B-akselin myötä työkappaletta voidaan työstää eri kulmista, ja tarvittaessa 5-akselista interpolointia käyttäen.

Raskaaseen työstöön ja viimeistelyyn, myös automatisoituna

Uutuusmalli M175 Millturn on M-sarjan muiden koneiden tapaan suunniteltu sekä raskaaseen työstöön että viimeistelyn tarpeisiin.

Tuote-esimerkkejä on lukuisia, kone sopii mm. massiivisten kampiakselien, turbiinien ja generaattorien- sekä muun tyyppisten raskaan teollisuuden akselien sekä suurten venttiililohkojen tuotantoon.

Raskaiden sorvaus- ja jyrsintätoimintojen lisäksi koneella voidaan tehdä työkappaleiden sisäisen työstön prosesseja. Projektitöihin WFL tarjoaa asiakkaalle modulaarisuutta yksittäisiin tuotantotarpeisiin. Työkalujen enimmäispituus koneen makasiiniin on 900 mm ja paino 35 kg, ja työkalupaikkoja on käytössä enimmillään 200.

Raskaaseen tuotantoon. Kuvassa tuotannossa kookkaita komponentteja lentokoneiden laskeutumistelineisiin.

Koneen tehokkuutta voidaan nostaa edelleen automaatiolla, ja tuotannon automatisointiin on monia mahdollisuuksia. WFL Millturn Technologies ja sen tytäryhtiö FRAI Robotic Solutions tarjoavat laajan kirjon erilaisia ​​automaatioratkaisuja, tuotevalikoimaan kuuluvat mm. nivelrobotit, tarttujajärjestelmät ja kuormaajat työkappaleiden, työkalujen ja leukojen reuna-alueiden kuljetus- ja säilytysjärjestelmin varustettuina. WFL Millturnin Suomen edustaja on Masentia.

Kari Harju