Uusi liikkuvapylväinen DMF kookkaalla työalueella

DMG Mori päivittää liikkuvapylväisten koneistuskeskusten DMF-sarjaa. Äskettäin esiteltiin uudet liikkuvapylväiset DMF 200|8 ja DMF 300|8-mallit, nyt uusin lanseeraus on kookas DMF 300|11:n 3 000 x 1 100 x 1 050 mm:n liikkein.

Uusi sukupolvi tarjoaa DMG Morin mukaan lisää rakenteellista jäykkyyttä, asemointitarkkuudessa päästään 5 µm tasolle vakaan konealustan, X-akselin lineaarijohteiden ja jäähdytyskonseptin ansiosta.

Työalue koneessa on 3 000 x 1 100 x 1 050 mm, joten se on peräti 40% aiempaa mallia kookkaampi ja työpöydän takana tapahtuva ainutlaatuinen ja prosessivarma työkalunvaihto on lainaa sarjan pienemmältä malleilta. mallit. Työkalumakasiinin vakioversiossa on tilaa 40 työkalulle, joiden pituus on enimmillään 400 mm.

Työkalunvaihto tapahtuu työpöydän takana ja edistää lämpöstabiilisuutta.

Tukeva pöytäratkaisu

DMG Morin liikkuvapylväiset koneet soveltuvat pitkien komponenttien työstöön ja uusi DMF 300|11 tarjoaa runsaasti mittaa myös Y- ja Z-akseleiden osalta.

Valinnaisen väliseinän avulla voidaan luoda heilurityyppisen koneistuksen tarpeisiin myös kaksi erillistä työtilaa, jotka mahdollistavat asetusten teon koneistuksen aikana.

Pöytä koneessa on suunniteltu vakiona enintään 5000 kg painaville työkappaleille ja koneeseen voidaan lisävarusteena integroida yksi tai kaksi pyörivää pöytää, joihin voidaan ladata 1200 kg painavia komponentteja. Saatavilla on myös lisäpöytä A-akselina 500 kg:n kuormituksella. Modulaarista järjestelmää täydentävät pyörivä FD- pöytä vaativiin jyrsintä- ja sorvaustöihin sekä suuremmat työkalumakasiinit, joissa on jopa 120 paikkaa.

Tarkkuustyöstö koko työskentelyalueella

DMG Morinn liikkuvassa pylväskonseptissa on ulokemainen Y-akseli, mikä tuo koneistukseen tasaisen jäykkyyden koko liikeradalle. Näin koneella voidaan hakea maksimikaran tehoa karan asennosta riippumatta. Erilaiset jäähdytystoimenpiteet on suunniteltu takaamaan korkean pitkän aikavälin lämpötarkkuuden minimaalisilla toleransseilla.

X-, Y- ja Z-akseleiden kuularuuvit ovat hammashihnakäyttöisiä, ja ne takaavat parhaan pinnanlaadun. Pikaliikenopeudet ovat 42 m/min kaikilla akseleilla, valinnaiset lineaarikäytöt saavuttavat 80 m/min X-akselilla ja 60 m/min Y- ja Z-akseleilla. B-akseli integroidulla speedMASTER-karalla 15 000 rpm on osa DMF 300|11:n perusvarustusta.

Vaihtoehtoisesti on saatavana malli, jossa on 20 000 rpm speedMASTER-kara, sekä 12 000 rpm powerMASTER-kara, jolla on suurempi vääntömomentti (288 Nm). HSK-A100-liitännän myötä voidaan koneen suorituskykyä edelleen parantaa.

DMF 300|11 voidaan DMGMorin mukaan integroida digitaalisiin infrastruktuureihin ja eri teknologiasyklit lisäävät koneistuksen tuottavuutta, yksi esimerkki on vapaasti kääntyvien kulmapäiden ohjelmointi angularTOOL-työkalulla. Valmistus DMF 300|11:llä tulee valmistajan mukaan entistäkin tuottavammaksi automaatioratkaisujen, esimerkiksi robottikonseptien avulla. Kone laseerattiin DMG Morin Pfronten Open Housessa.