Index-uutuusmalli keskikokoisten sorvien luokkaan

Index on laajentanut sorvaus/jyrsintäkeskusten valikoimaansa G320 -mallilla. Uutuusmalli 1400 mm:n sorvauspituudella täydentää saksalaisvalmistajan mallistoa keskikokoisten komponenttien sorvauksessa ja jyrsinnässä.

Kuten Index toteaa, vahvoin jyrsintäominaisuuksin varustetut sorvauskeskukset yleistyvät teollisuudessa.

Index lanseerasi tälle sektorille vuonna 2018 valmistajan uutta designia edustavan G420-sorvauskeskuksen, mikä on menestynyt markkinoilla hyvin. Seuraavana vuonna sarja laajeni suuremmalla ja tehokkaammalla Index- G520 -versiolla ja nyt tuoreimpana siirtona sarja on täydentynyt sen pienemmän pään mallilla Index G320.

Kuten kookkaammissakin malleissa, G320:n perusta on jäykkä, tärinää hyvin vaimentavaa mineraalivalua ja kone on varustettu kookkain lineaarijohtein X- ja Z-akseleilla. Näin koneen vakaus- ja vaimennusominaisuudet ovat hyvät, mikä puolestaan edistää koneen tuottavuutta ja korkeaa suorituskykyä, painottaa Index.

Laajasti poraus- ja jyrsintätoimintoja

Kuten G420- ja G520-malleissa, koneen ydin on sen pyörintäakselin yläpuolelle sijoitettu moottoroitu jyrsintäkara varustettuna hydrodynaamisesti asennetulla Y/B-akselilla, mikä mahdollistaa koneen käytössä laajan valikoiman poraus- ja jyrsintätoimintoja viisiakselinen koneistus mukaan lukien.

Koneeseen on kaksi karavaihtoehtoa, 16,6 kW/72 Nm/12 000 1/min (100 % DC) tai 16 kW/45 Nm/18 000 1/min (100 % DC)-versiot.

Työkalumakasiini on 115-paikkainen (HSK-T63 tai Capto C6), ja työkalurevolvereita on koneessa kaksi, ne on sijoitettu rakenteessa koneen alaosaan. Kummassakin revolverissa on kaksitoista asemaa ja jokainen niistä on varustettu myös pyörivillä työkaluilla. Revolverit liikkuvat paitsi X- ja Z-suunnassa, myös Y-suunnassa.

Uudessa Index G320-mallissa suurin sorvauspituus on 1 400 mm, max. istukan halkaisija on 315 mm. Kaksi identtistä työkaraa (pää- ja vastakara) ovat nestejäähdytettyjä, karaporaus on 102 mm ja pyörintänopeus 4000 1/min. Tehoa on 44 kW, vääntö 525 Nm.

Helposti automatisoitava

Koneen kookkaan työalueen sekä pää- ja vastakaran välisen pitkän etäisyyden myötä samanaikainen työstö on mahdollista moottoroidulla jyrsinkaralla ja pää- ja vastakaran alareunalla ilman törmäysvaaraa.

Revolverit pystyvät myös liikkumaan pää- ja vastakaran alle, minkä myötä vältytään törmäyksiltä.

Uuteen sorvausjyrsinkeskusmalliin on tarjolla useita automaatiovaihtoehtoja, mukaan lukien integroidun 2-akselinen työkappaleen käsittely-yksikkö ja/tai iXcenter-robottisolu. Index iXpanel -ohjausratkaisu on versio Siemens S 840D SL-alustasta. Indexin koneuutuus esiteltiin yleisölle viime syksyn EMO-tapahtumassa Milanossa. Index-Traub järjestää Open House -tapahtuman tehtaallaan Saksan Reichenbachissa huhtikuussa.