Kovametalliporat HRSA-, titaani- ja komposiittimateriaaleille

Sandvik Coromant on tuonut markkinoille kaksi uutta täyskovametallista poraa haastavien materiaalien, kuten kuumalujien superseosten (HRSA), titaaniseosten ja komposiittien tasalaatuiseen ja suorituskykyiseen koneistukseen.

CoroDrill 863

Mm. ilmailuteollisuudessa käytettävien materiaalien poraukseen liittyy erityishaasteita. Esimerkiksi kuumalujien superseosten väsymislujuus, kovuus ja sitkeys korkeissa lämpötiloissa kuluttavat poria monin eri tavoin. Komposiittimateriaalien eri kerrokset puolestaan irtoavat helposti toisistaan eli delaminoituvat porauksen mekaanisesta kuormituksesta.

Uudet CoroDrill-ratkaisut on suunnattu näihin haasteisiin, uusi CoroDrill 860 -täyskovametallipora -SM-geometrialla on ratkaisu reikien koneistukseen kuumalujiin superseoksiin (esim. Inconel, Waspalloy, Hastelloy ja Udimet) ja muihin ISO S -materiaaleihin.

CoroDrill 860 -täyskovametalliporaan -SM-geometrialla saa uuden terälaadun 1210, jossa on myös uusi pinnoite. Ratkaisu vähentää tuntuvasti mm. viistekulumista nykyratkaisuihin verrattuna ja pääsee oikeuksiinsa etenkin napojen ja koteloiden laippojen sekä matala- ja korkeapaineturbiinien kiekkojen ja roottoreiden porauksessa. Valikoima kattaa pituudet 2–5 x D ja halkaisijat 3–16 mm (0.118–0.630 in), ja kaikkia poria saa läpijäähdytyksellä. Samaan aikaan markkinoille tuotu CoroDrill 863 -täyskovametallipora -O-geometrialla on optimoitu komposiittiosille. Uusi O1AD-laatu varmistaa erinomaisen kulumiskestävyyden, pitkän terien kestoiän ja erittäin laadukkaat reiät. Suuri aksiaalinen rintakulma vähentää delaminaatiota yhdensuuntaisia hiilikuituvahvisteisia muoveja (CFRP) porattaessa. Porien pituudet ovat 4–5 x D ja halkaisijat 3–10 mm (0.118–0.393 in).