Keraamiset vaihdettavat jyrsinpäät kestävät painetta HRSA-koneistuksessa

Sandvik Coromant laajentaa keraamisten vaihdettavien jyrsinpäiden valikoimaansa julkaisemalla uuden keraamisen laadun nikkelipohjaisten seosten käsittelyn optimointiin. Uusin juotettu keraaminen CoroMill 316 lisää tuottavuutta ISO S ‑materiaalien rouhinnassa perinteisiin kovametallijyrsimiin verrattuna.

Optimoitujen lastuamistyökalujen kysyntä jatkaa kasvuaan, sillä nikkelipohjaisista seoksista valmistetut komponentit käyvät yhä yleisemmiksi mm. ilmailuteollisuudessa. Sandvik Coromant ilmoittaa kehittäneensä kaksi uudenlaista ratkaisua nikkeliseoksista valmistettujen ilmailuteollisuuden moottoriosien kulma- ja tasojyrsintään.

Tehokasta sivu- ja tasojyrsintää

Uusimman CoroMill 316:n keraamisen perusaineen ansiosta sitä voidaan yrityksen mukaan käyttää erilaisissa lastuamisprosesseissa kuin perinteisiä täyskovametallisia työkaluja.

Uusi S1KU-laatu on suunniteltu nikkeliseosten huipputason koneistukseen, ja sitä tukee teräsärmää vahvistava negatiivinen geometria.

Kuusiurainen geometria tekee sivujyrsinnästä tuottavaa, kun taas neliurainen geometria tehostaa tasojyrsintää. CoroMill 316 on täydellinen työkalu hyvää ulottumaa edellyttäviin käyttökohteisiin tai tilanteisiin, joissa kaivataan vaihtopääjärjestelmän tarjoamaa lisäjoustavuutta.

Keraamiset työkalut säilyttävät kovuutensa korkeissakin lämpötiloissa, joita syntyy kuumalujien superseosten eli HRSA-materiaalien jyrsinnässä. Näin voidaan saavuttaa 20–30-kertainen nopeus verrattuna täyskovametallisiin työkaluihin.

Teräpäitä on saatavilla uusilla isommilla halkaisijoilla välillä D16–25 mm, joten tällaisia korkeita lastuamisnopeuksia voidaan saavuttaa myös perinteisillä koneistuskeskuksilla (n = 10 000–18 000 rpm).

Kulma- ja tasojyrsinnän lisäksi uusia varsijyrsimiä voidaan käyttää myös taskujen jyrsinnässä, nousuinterpolaatiossa, vinossa sisäänsyötössä ja urajyrsinnässä.

CoroMill 316 kuuluu Sandvik Coromantin täyskovametallisten työkalujen valikoiman Optimized Solutions ‑ratkaisuihin.