LVD-kuitulaser XXL-kokoluokkaan

LVD on lanseerannut Taurus FL:n, gantry-tyyppisen kuitulaserleikkauskoneen kookkaiden levyjen ja leikkauskappaleiden käsittelyyn.

LVD:n mukaan Taurus FL on iso kone, mutta se on suunniteltu helppokäyttöiseksi. Koneen käsittelypituudet alkavat 12 metrin kokoluokasta ja sen rakennetta voidaan laajentaa modulaarisesti ja kahden metrin välein 40 metrin pituuksiin saakka. Kappaleiden maksimileveys käsittelyyn on 3,3 metriä ja -vahvuus 30 mm.

Iso, mutta helppokäyttöinen

Kun pöytä on kookas, voidaan isoja kappaleita käsitellä koneella monipuolisetsi ilman uudelleensijoittamista. Monikäyttöisyyttä lisää se, että toisaalta pienempiä työkappaleita voidaan sijoittaa leikkuupöydälle useampia. Osat voidaan leikata yhdessä pöydän osassa, kun taas ne ladataan / puretaan toisesta.

LVD:n mukaan koneen rakenne ja käyttöjärjestelmä tuovat osaltaan dynamiikkaa suurikokoisiin leikkauksiin. Mm. kosketuspaneeleita on kaksi helpottamassa pääsyä hallintalaitteisiin kookasta konetta ohjattaessa.

Kädessä pidettävän ohjausyksikön avulla käyttäjä voi siirtää kaikkia akseleita turvallisesti manuaalitilassa koneen asetuksia varten tai ladata suuttimenvaihtajan. Leikkausalueen kamera ja ohjauskonsolin näyttö puolestaan mahdollistavat leikkausprosessin jatkuvan valvonnan. Leikkausalueella on irrotettava etupaneeli, joka helpottaa huoltotöitä. Koneelle ei tarvita erityistä perustusta.

Myös viisteiden tekoon

Viisteleikkaus on nopea ja kustannustehokas tapa valmistella materiaalia myöhempää hitsausta varten tai luoda geometrisia muotoja, ja kuitulaser soveltuu hyvin korkealaatuisten viisteleikkausten tekemiseen myös suurissa kokoluokissa.

Taurus FL:llä voidaan myös tehdä viisteitä 45 ° asti. Koneen viistepää käyttää kahta suoravetoista moottoria, mikä edesauttaa tasaista ja tarkkaa viisteleikkausta. Viistepää pystyy leikkaamaan vaakasuoralle pinnalle sekä leikkaamaan muotoja valmiiksi muotoiltuihin osiin tai leikkaamaan kulman alle Z-akselin rajoissa +/- 45 °.

Valinnainen automaattisuutin lisää osaltaan koneen käyttöaikaa ja lyhentää läpimenoaikoja. Laitteessa on säilytystila 30 suuttimelle tornityyppisessä pidikkeessä, joka on sijoitettu lähelle leikkuupäätä. Suutinvaihtajassa on integroitu kamera, joka tarkistaa suuttimen kohdistuksen, koon ja kunnon. Korkeusanturin kalibrointi ja suuttimen puhdistus ovat koneessa automaattisia toimintoja.

Lisämahdollisuuksia ohjelmointiin

Koneen toiminnallisuutta voidaan LVD:n mukaan edelleen lisätä lisävarustein. Valinnainen Cadman-L-ohjelmisto tarjoaa automatisoituja toimintoja ohjelmoinnin yksinkertaistamiseksi ja tarjoaa edistyneen sisäkkäisyyden, törmäykseneston, lävistyksen ja leikkauksen sekä prosessiparametritaulukot Taurus FL: n koko potentiaalin hyödyntämiseksi.

Viistoleikkaukseen on saatavana valinnainen laajennus SolidWorks-, Solid Edge- ja Inventor-laitteille. Taurus FL voidaan varustaa 6-, 8- tai 10 kW: n kuitulaserlähteellä.

Belgialaisvalmistajan LVD:n tarjontaan kuuluvat laserleikkausjärjestelmät, lävistyspuristimet, särmäyspuristimet, giljotiinisakset ja automaatiojärjestelmät sekä ohjelmistot. Suomen edustaja on Prodmac.