Äly-yksikkojä leikkuunesteen suodatukseen ja korkeapaineen tuotantoon

Saksalaisvalmistaja Knoll on tuonut markkinoille uudet älykkäät LubiCool-M ja -L -leikkuunesteen suodatus- ja korkeapaineyksiköt.

Korkeapaine ja suodatinyksiköt soveltuvat koneistuskeskuksiin sekä erityisesti Swiss-Type ja tankoautomaateilla varustettuihin sorveihin. Järjestelmää käytetään leikkuunesteen/öljyn puhdistamiseen ja koneen leikkuunesteiden korkeapaineyksikkönä.

Yksiköt soveltuvat mm. vaativiin koneistusprosesseihin, syvänreiän poraamiseen, työstöön vaikeilla materiaaleilla (mm. korkeaseosteräkset, titaani, kupari, pronssi) ja ne ovat helposti asennettavissa niin uuteen kuin käytettyynkin koneeseen.

Kompakti ja tehokas

LubiCool on kompakti liikuteltava suodatin- ja korkeapaineyksikkö. Se sopii pieneen tilaan ja se on helppo ja nopea asentaa sekä huoltaa.

Korkeapaine 150 bar mahdollistaa nopean koneistuksen ja lastunkatkaisun, ja samalla työkalun käyttöikä kasvaa ja tarkkuus paranee. Pienhiukkasten väheneminen leikkuunesteessä parantaa jäähdytys- ja voiteluprosessin tasaisuutta ja kestävyyttä monin tavoin. Leikkuunesteen jäähdytys johtaa paremman laadun lisäksi pidempään käyttöikään niin nesteille kuin terillekin sekä parantaa koneistusprosessin tarkkuutta.

Laitteen voi asentaa hyvin vanhempaankin koneeseen. Isompi L-malli sopii hyvin koneistuskeskuksiin ja lisää samalla leikkuunesteen kapasiteettia. Kapasiteetti L-mallissa on 360 L ja 100 bar sekä M-mallissa 150 L ja 150bar.

Suodatusprosessissa siirtopumppu välittää likaisen leikkuunesteen työstökoneesta suodattimeen.

Tämän jälkeen kompakti suodatin erottaa lastut ja pienhiukkaset nesteestä, joka virtaa suodatetun nesteen säiliöön. Likaantunut suodatinfleece kulkee lietesäiliöön ja korkeapainepumppu toimittaa työstökoneeseen puhdistettua nestettä ohjauksella vaihdettavien lähtöjen kautta.

Integroitu kosketusnäyttö mahdollistaa järjestelmän tärkeimpien käyttötietojen seurannan ja visualisoinnin.

Tiivistyvää yhteistyötä

Makrum edustaa Suomessa nykyisin Knoll-tuotteita yksinoikeudella.

Aikaisemmin valmistajan tuotteita edusti ruotsalainen Mercatus ja Makrum teki yhteistyötä heidän kanssaan.

Vuonna 2019 Knoll osti osake-enemmistön Mercatuksesta ja vuonna 2020 edustus Suomessa siirtyi yksinoikeudella Makrumille.

”Makrumilta on saatavissa valmistajan kaikki tuotteet leikkuunesteen tai lastujen käsittelyyn, kuten myös suodattimet. Kauttamme hoituvat myös varaosat sekä huollon palvelut ”, toteaa myyntipäällikkö Ismo Hyttinen Makrumilta.