JV Nortech Metal Oy panostaa isosti työympäristön viihtyvyyteen

JV Nortech Metal panostaa työympäristöön viihtyvyyteen investoimalla öljysumunerotinlaitteistoihin tuotantotiloissaan. Korkea suodatuskyky, energiankulutus ja elinkaari olivat valinnassa keskeisiä kriteereitä.

JV Nortech Metal on palvellut Etelä-Pohjanmaalta, Isokyröstä käsin koneteollisuutta jo 25 vuotta. Tuotannossa valmistuu koneiden ja laitteiden osia lastuamalla eli sorvaamalla tai jyrsimällä. Materiaaleina ovat pääasiassa valurauta ja teräs.

Nortech Metal on perustettu 1996. Tuotanto- ja varastotilaa yhteensä noin 6000 m2. Kuvassa Marttilantien toimipiste. Työntekijöitä on noin 40 henkilöä ja liikevaihto noin seitsemän miljoonaa euroa.

Pienten toleranssien kanssa pelaaminen vaatii laitteistolta ja koneen käyttäjiltä ammattitaitoa ja tarkkuutta. Nortech Metallin lupaus kuuluukin ”Let’s make the future together” eli konekantaan ja henkilöstöön panostetaan suunnitelmallisesti.

Konekanta pidetään modernina ja monipuolisena ja henkilökunnasta ollaan ylpeitä ja heidän ammattitaitoaan ja viihtyvyyttä arvostetaan.

Pitkän ajan investointi

Maanterä toimitti molempiin Nortech Metallin tuotantolaitoksiin yhteensä noin 30 kappaletta Dormatec öljysumuerottimia.

”Isoimpina kriteereinä miksi valitsimme Dormatecin laitteet oli korkean suodatuskyvyn lisäksi pieni sähkönkulutus sekä vaihdettavien suodattimien pitkä elinkaari. Huolto- ja varaosien saanti on myös merkittävässä osassa, onhan kysymyksessä pitkän ajan investointi. Suodatinlaitteet ovat kuitenkin päällä aina kun työstökone pyörii”, toteaa tuotantojohtaja Reima Pukkinen.

Dormatecin tehtaan edustaja vieraili Nortech Metallilla. Kuvassa vasemmalla myyntijohtaja Manuel Schippers Dormatecilta, keskellä toimitusjohtaja, yrittäjä Jari Viertola, Nortech Metal Oy ja oikealla aluemyyntipäällikkö Jarmo Kankaanpää, Maanterä Oy.

Maanterä Oy edustaa Suomessa Dormatecin tuotteita. Dormatec Environment System on hollantilainen yritys. Työstöprosessien optimointi on lyhyesti sanottuna Dormatecin ydinliiketoimintaa.

Dormatecin tuoteperheestä löytyy paljon muutakin kuin öljysumuerottimet, kuten erilaiset ratkaisut leikkuunesteen suodatukseen, öljynerottimet, ratkaisut leikkuunesteen jäähdytykseen, lastujen briketöinti, korkeapainepumput leikkuunesteelle, erilaiset imupöydät teollisuuteen sekä erilaiset öljy- ja lastuimurit, joilla voi samalla myös suodattaa leikkuunesteen.

”Olemme edustaneet nyt Dormatecin tuotteita Suomessa muutaman vuoden ja olemme joka vuosi lähes tuplanneet niiden myynnin. Tämänkaltaisille tuotteille on olemassa Suomessa kasvavat markkinat”, kertoo Tero Kaivonen, tekninen myyntipäällikkö Maanterältä.