Pieni ja älykäs korkeapaineyksikkö

Knoll Maschinenbau on täydentänyt korkeapaineyksikköjen valikoimaansa. Uusi LubiCool-S on kooltaan pienikokoinen malli mm. SwissType-sorvien yhteydessä käytettäväksi. 90 barin painealueella laite on valmistajan mukaan hyvä ratkaisu leikkuunesteen suodatukseen ja paineentuotantoon haastavissa työstöprosesseissa vaativilla materiaaleilla.

LubiCool-S-korkeapaineyksikkö on pieni, yksikön korkeus on 663 mm, syvyys 635 mm pituus 985 mm. Sen myötä yksikkö sopii hyvin rajallisiin tiloihin, vaikkapa sorvin tankoautomaatin alle. Sorvien lisäksi yksikkö sopii myös muun tyyppisten työstökoneiden yhteydessä käytettäväksi.

Laitteen rakenne ja toiminta. Yksikön korkeus on 663 mm, syvyys 635 mm pituus 985 mm.

Pieni mutta tehokas

Yksikön koko on kompakti, mutta tehoa siinä on vahvasti. KTS-ruuvikarapumppu tuottaa 90 barin paineen. Se mahdollistaa koneiden suuret lastuamisnopeudet ja siten lyhyet työstöajat, ja myös työkalujen käyttöikä näin pitenee. Valmistajan mukaan kulutuskestävän KTS:n käytöllä työkalut voivat kestää jopa kuusi kertaa kauemmin kuin perinteisiä pumppuja käytettäessä.

Yksikön suodatinelementti suodattaa hiukkasia leikkuunesteestä 15 μm:iin saakka, joten pienetkin lastut, hiukkaset ja vieraat elementit erottuvat. Suodatinelementti on pitkäikäinen, vaihto ja huolto ovat helposti sujuvia toimenpiteitä.

Smart Connect

Käytön helppous on tänä päivänä yhä tärkeämpi piirre koneiden ja laitteiden ominaisuus.

Lubicool S:ssä on intuitiivinen ”SmartConnect”-ohjauskonsepti kosketusnäytöllä, se mahdollistaa notkeat painetason ja muiden parametrien säädöt ja asetukset. Käyttäjä voi myös hakea tätä kautta myös tietoja antureista ja toimilaitteista.

Kotelon ulkopuolella oleva LED-valonauha visualisoi järjestelmän tärkeimmät toimintatiedot kahdeksalla värillä.

Suorituskyky. Pumpun taajuusohjauksella sinisellä alueella ovat kaikki arvot mahdollisia.

Modulaarirakenteinen yksikkö voidaan varustaa useilla lisävarusteilla. Niitä ovat kahdeksan kytkettävää lähtöä, taajuusmuuttaja korkeapainepumpulle, lämpötila-anturi, levyn lämmönvaihdin leikkuunesteen jäähdyttämiseen, letkupaketti ja paineenalennusasema karan huuhtelua varten. LubiCool-S:n plug and play-asennus tapahtuu valmistajan mukaan jopa 30 minuutissa, vakioliitännällä se voidaan liittää kaikkiin metallintyöstökoneisiin, ja myös jälkiasennukset ovat mahdollisia ja helppo tehdä.

Kuljetin- ja suodatinjärjestelmien toimittaja

Knoll Maschinenbau on saksalainen metallinkäsittelyn lastujen ja lastuamisnesteen kuljetin- ja suodatinjärjestelmien toimittaja. Yritys kehittää alan ​​järjestelmiä ja järjestelmäratkaisuja keskitetyillä tai hajautetuilla toiminnoilla. Yritys on toiminut vuodesta 1970. Valmistajan Lubicool -sarjaan kuuluvat myös mallit Lubicool-M ja -L. Suomen edustaja on Makrum.

Kari Harju