Viisiakselisia kookkaille työkappaleille

Chiron on esitellyt uusia koneistuskeskusmalleja. DZ 22 W on viisiakselinen malli suurten työkappaleiden tarkkuuskoneistukseen, FZ 16 S viisiakselinen HSK-A100 -keskus järeään lastunpoistoon. DZ 16 W on esitelty nyt pakettina VariocellUno-automaatiolla varustettuna.

Uuden ns. 22-sarjan käynnistävä Chiron DZ 22 W on saksalaisvalmistajan uutuus kookkaiden kappaleiden käsittelyyn. Kone perustuu samaan alustaan kuin ns. 16-sarja, ja on suunniteltu esimerkiksi kookkaiden teräs- ja alumiinikomponenttien kuten sähkömoottori- ja voimansiirtokoteloiden tai alustakomponenttien koneistukseen.

Chiron DZ 22 W

Suurille kappaleille

Chironin mukaan liikkuvapylväinen, jäykkärunkoinen ja aktiivikomponenttiensa osalta jäähdytetty Z 22 W mahdollistaa korkean tarkkuuden kookkaiden komponenttien käsittelyssä. Enimmäiskappalekoko koneelle on 599 mm x 340 mm ja -paino 600 kg.

Syöttönopeudet koneessa ovat max. 75 m/min ja integroitu työkappaleen vaihtolaite mahdollistaa aihioiden ja valmiiden osien lastaamisen ja purkamisen koneen käytön aikana. Työkaluja makasiiniin sopii 2×77 kpl.

Työstä riippuen koneessa voidaan käyttää kahta pääkaraa: nopeaa karaa alumiini- tai alumiiniseoksista valmistettujen työkappaleiden valmistukseen sekä suurimomenttista karaa kookkaille työkaluille ja vaikeasti työstettäville materiaaleille. Lisäyksiköt, esimerkiksi jäähdytys-, hydrauli- tai poistojärjestelmät, on integroitu koneeseen niin, että ne vievät vain vähän tilaa.

22-sarjaa on saatavana eri kokoonpanoissa: DZ 22 S -versiona suoralatauksella tai HSK-A100-koneena. Asiakkaat voivat valita kuularuuvikäytön tai lineaarisen suoravedon. Neliakseliseen tai viisiakseliseen koneistukseen on saatavana pöytävariantteja.

Viisiakselinen FZ 16 S HSK-A100:lla

Mm. ilmailuteollisuudessa tarvitaan koneita, jotka valmistavat komponentteja kiinteästä lohkosta. Tarvitaan vahvaa jyrsintätehoa sekä korkeaa tarkkuutta, ja uusi Chiron FZ 16 S on valmistajan mukaan kone näihin vaatimuksiin.

Viisiakselisen HSK-A100-kartiolla varustetun koneen pääkaran vääntömomentti on 400 Nm, ja kara on tarkoitettu haastavien, titaanista tai nikkelipohjaisista seoksista, kuten Inconelista valmistettujen osien koneistukseen. HSK-A100-kartio ja liikkuva staattisen ja dynaamisen jäykkyyden takaava gantry-muotoilu syväkoneistukseen ja ja onteloiden koneistamisille. Vankka rakenne ja lämpöstabiilius lisäävät tarkkuutta.

Dz 16 W +Variocell


Chiron DZ 16 W + VariocellUno


Chiron on lanseerannut myös 16-sarjanDZ 16 W:n pakettina VariocellUno-automaatioyksikön kanssa. Käsittelyrobotin ja työkappaleyksikön sisältävä versio on suunniteltu nopean toistuvan tuotannon tarpeisiin, työkappaleita käsittelee kuusiakselinen robotti.

Kokonaisuus on saatavana joko varastolla, palettijärjestelmällä tai kuljetinhihnalla varustettuna asiakkaan yksilöllisistä vaatimuksista riippuen.

Suuri pyöröovi mahdollistaa helpon pääsyn työalueelle. Automaatioyksikköä voidaan siirtää myös asennus- ja huoltotöitä varten. Automaatioyksikkö on koneisiin saatavana myös jälkiasennuksena.

Chiron Groupin tuotteita ovat on CNC-koneistuskeskukset ja sorvauskeskukset sekä erikoisratkaisut ja keskeisiä asiakasaloja ovat auto- ja konepajateollisuus, lääketiede, ilmailuteollisuus ja työkalutuotanto. Konserni työllistää yli 2000 työntekijää, liikevaihto oli 443 miljoonaa euroa vuonna 2019. Pääkonttori sijaitsee Saksan Tuttlingenissa. Suomen edustaja on Machinery.