Alikon Heavy Duty-mallisto uudistuu

Aliko uudistaa raskaan särmäyksen SP Heavy Duty -särmäyspuristinmallistoaan. Uudistuneen Heavy Duty -sarjan kone 7000 mm:n taivutusleveydellä ja 800 tonnin puristusvoimalla toimitettiin alkukeväällä virolaisasiakkaalle.

Uudistuneen sarjan kulmakivi on optimoitu runkomalli, missä runkohitsauksia on minimoitu rungon tasalaatuisuuden varmistamiseksi.

Lisäksi runkoliitoksissa kiinnitetty erityishuomiota väljyyksien minimointiin ja rasituksien tasaukseen.

”Koneita voidaan käyttää niin järeässä työssä (leveä pöytämalli) kuin myös ohutlevytöissä, missä bombeerauspöytä on alapalkin vahvuinen. Bombeerauspöydän leveys on vain 120 mm, se mahdollistaa monimutkaiset Z-taivutukset ilman että särmäyspöytä on särmäyksen tiellä”, kertoo toimitusjohtaja Stanislav Demin.

Koneita järeään särmäykseen

Sarjan koneet voidaan varustaa CNC – alatyökalulla tai työkalumakasiinilla asiakastarpeesta riippuen. Koneiden hydrauliikkajärjestelmä on uusittu kokonaisuudessaan, ja sillä saavutetaan yläpalkin nopeat pika- ja paluuliikkeet.

Ecomode on vakiovarusteena, pumppumoottori käy kun sitä tarvitaan. Takavasteissa käytetään paikoitustarkkoja Omron-servomoottoreita.

Hyvä valaistus on tietenkin työskentelyssä tärkeää, sarjan koneissa työskentelyä valaistaan niin koneen edestä kuin takaakin led-valoilla. Myös konesarjan värimaailma on nyt täysin uudistettu

Aliko uudistaa Heavy Duty SP-sarjaa. Kuvassa uuden sarjan SP7000-800.

Heavy Duty SP7000-800 -toimitus

Järeään särmäykseen tarkoitettu uuden sarjan SP7000-800 -kone toimitettiin hiljattain virolaisasiakkaalle Ferrel AS:lle.

”Ferrel on nykyaikainen konepaja, ja vaatimukset uudelle särmäyspuristimelle ja toki sen toimittajalle ovat luonnollisesti korkeat. Se tarkoittaa mm. nopeita ja monipuolisia särmäystyökaluratkaisuja, lyhyitä asetusaikoja, työergonomiaa, koneen luotettavuutta ja huoltotukea läheltä”, Stanislav Demin kertoo.

”Aliko toimitti koneen Baltian alueen edustajan 3MS Machinery OÜ:n kanssa avaimet käteen.  Kone on Viron alueen suurimpia ja tehokkaimpia muun muassa Aliko CNC-alatyökalun ja CNC-taivutusta seuraavien etukannattimien ansiosta. Koneen varustukseen kuuluvat myös Cybelec Visitouch- ohjaus, Alikon vaihtokärki-ylätyökalujärjestelmä sekä Lazersafe turvajärjestelmä”, Demin kertoo. Levykonetalo Aliko on toiminut vuodesta 1978 lähtien. Koneet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Yritys keskittyy varsinkin kookkaampiin koneisiin. Koneiden modernisointi-, varaosa- ja huoltopalvelut täydentävät tarjontaa.