Messut terveysturvallisuus edellä

Tampereen Messut -konsernin tapahtumasyksy alkaa syyskuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Syksyn messut toteutetaan nykyrajoituksia tarkkaan noudattaen ja terveysturvallisuus varmistaen. Syyskuun tapahtumissa on myös maskipakko, kertoo Tampereen Messut tuoreessa tiedotteessaan.  

”Järjestämme syyskuussa rakentamisen ja asumisen Asta-messut sekä teollisuuden Alihankinta-messut. Sen sijaan syyskuun puoliväliin suunnitellut Hevoset-messut siirretään ensi kevääseen”, sanoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, jonka mukaan Tampereen Messut on tehnyt tapahtumien valmisteluissa tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

”Keskusteluissamme Pirkanmaan koronanyrkin, Länsi- ja Sisäsuomen aluehallintoviraston sekä poliisin kanssa olemme halunneet varmistaa, että syyskuun messujen turvallisuussuunnitelmat ovat juuri sellaiset kuin vaaditaan ja kaikista voimassa olevista rajoituksista pystytään huolehtimaan. Olemme saaneet kaikilta kyseisiltä tahoilta vihreää valoa tuleville messuille. Luotamme myös asiakkaidemme vastuulliseen toimintaan, jotta tapahtumiin saavutaan vain täysin terveenä, rokotettuna, testattuna tai koronan jo sairastaneena. Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä haluamme ehdottomasti varmistaa sen, että messut saadaan toteutettua terveysturvallisesti”, Vähätalo lisää.

Maskipakko, turvavälit ja korkea hygieniataso  

Tapahtumat toteutetaan aluehallintoviraston ja THL:n linjausten, rajoitusten ja terveysturvallisuustoimien mukaisesti. Koronanyrkin suosituksesta messuille on päätetty asettaa myös maskipakko. Lisäksi kahden metrin turvaväli on mahdollista pitää suurissa, hyvin ilmastoiduissa sekä leveät kulkuväylät omaavissa messuhalleissa. AVIn määräämät kahden metrin turvavälit ovat voimassa tällä hetkellä 29.8.2021 asti. Kolmipäiväisille Asta-messuille asetettava kävijämäärärajoitus on 4000 kävijää per päivä ja kolmipäiväisille Alihankinta-messuille 6000 kävijää per päivä.

”Koronanyrkki muistutti, että sisätiloissa lähikontaktin määritelmän täyttää vasta yli 15 minuutin oleskelu alle kahden metrin päässä muista ihmisistä eli normaali kulkeminen ja satunnaiset ohitukset esimerkiksi messukäytävillä eivät yleensä täytä tuota aikarajaa. AVIn päätökset turvaväleistä eivät koske työpaikkoja tai työn tekemistä ja messuosastoilla yritykset ovat töissä. Työntekijöiden keskinäisten välien ei tarvitse olla tuota kahta metriä osastoilla, mutta riittävistä turvaväleistä tulee huolehtia. Maskipakko tuo toki osansa tapahtuman turvallisiin kohtaamisiin. Lisäksi korostamme hygienian tärkeyttä niin käsien pesemisen, käsidesin käytön, oikeiden yskimistapojen kuin myös desinfioitavien tilojen osalta. Kaikkein tärkein ohjeistus on kuitenkin saapua messuille vain täysin oireettomana”, Vähätalo muistuttaa. 

Turvallisuuteen liittyviä ohjeistuksia päivitetään osoitteessa www.tampereenmessut.fi/korona ja tapahtumakohtaisilla verkkosivuilla.