EMCO laajentaa liikkuvapylväisten työstökeskusten mallisarjaa

Isojen kappaleiden koneistusta ilman uudelleenkiinnitystä: EMCO on esitellyt uudet liikkuvapylväiset MMV 4200 / 5200 / 6200 -työstökeskukset.

Itävaltalainen EMCO jatkaa panostuksiaan tuotepalettinsa kehittämiseen ja esittelee MMV-sarjan laajennukseksi kolme uutta mallia 4200 / 5200 / 6200, joissa liikealueet X = 4200 / 5200 / 6200 mm. 3-, 4- ja 5-akselin koneita voidaan käyttää suurten ja raskaiden osien täydelliseen työstöön yhdellä kiinnityksellä.

Mallisarjan laajennus

Suositun MMV 3200 -mallin teknologia on säilytetty uusissa malleissa, kuten suorituskykyinen moottorikara, jonka nopeusalue on 0–15 000 rpm, teho 46 kW ja vääntö 170 Nm. Vakiovarusteena on 40 työkalupaikkaa, jotka voidaan laajentaa 120 työkaluun. Modulaarisen järjestelmän ansiosta ei tarvitse valita pienemmän tai liian suuren koneen välillä; eri koot ovat mahdollisia 6200 mm asti.

Suurin ero MMV 4200 / 5200 / 6200-mallien ja aiemman mallin välillä on X-akselinen käyttö, joka käyttää hammaspyöräjärjestelmää kuularuuvien sijasta. Se takaa dynaamisen, nopean ja tarkan syötön koneistuksen aikana, jolloin saavutetaan jopa 60 m/min pikaliikkeet.

Tukeva runko ja tehokas kara

Liikkuvapylväisen koneistuskeskusten kompakti runko on lämpökäsitelty, hitsattu teräsrakenne, joka tarjoaa vääntöä kestävän ja vakaan pohjan kaikille komponenteille ja koneistuksille. Suurten ja raskaiden työkappaleiden, jopa 8000 kg, valmistuksen mahdollistaa tehokas karamoottori, jonka teho on 46 kW, vääntömomentti jopa 170 Nm ja karan nopeus jopa 15 000 rpm (18 000 rpm HSK-A63). Molemmat karamallit on voideltu rasvalla.

Pyörivällä pöydällä monipuolisuutta

Koneversiot, joissa on kääntyvä pää (B-akseli) ja pyörivä pöytä (C-akseli), sopivat ihanteellisesti simultaaniseen 5-akselisetyöstöön. Sekä kääntöpäätä että pyörivää pöytää käyttävät dynaamiset vääntömoottorit. Vakioversioissa kääntöpään alue on enintään ± 120 ° ja nopeus 50 rpm, pyörivän pöydän n x 360 ° nopeus on jopa 100 rpm. Pyörivä pöytä, Ø 900 mm, on suunniteltu enintään 2000 kg:n työkappaleille. Kaikki lineaariset akselit on varustettu mittasauvoilla. Dynaamiset lineaariakselit ja pyörivän akselin vääntömomentit mahdollistavat monimutkaisten työkappaleiden samanaikaisen 5-akselisetyöstön. Digitaaliset ohjausjärjestelmät Heidenhain TNC 640 24 ”-näytöllä tai Siemens 840D sl 22”-näytöllä varmistavat koneen käyttäjäystävällisen käytön.

MMV-sarjan ergonominen muotoilu ja sen liikkuva ohjauspaneeli luovat ihanteelliset työskentelyolosuhteet käyttäjälle, joka voi kääntää ja kiertää ohjauspaneelia työalueella sekä siirtää sitä pituusakselia pitkin keskeyttämättä työstöprosessia ja työkappale pysyy näkyvissä koko ajan.

Kattavat lisävarustemahdollisuudet

MMV-sarjan koneistuskeskukset voidaan varustaa monipuolisilla lisävarusteilla, kuten 60 bar läpikaranjäähdytysnestejärjestelmällä.

Kaikki ohjaimet ja hammaspyöräkäytöt on rasvattu pysyvästi keskusvoitelujärjestelmän kautta, jolloin öljykalvoja ei muodostu leikkuunestejärjestelmään. Huipputason kosketusmittajärjestelmät mahdollistavat työkalujen ja työkappaleiden automaattisen mittaamisen. Tähän tarkoitukseen on saatavana myös lisävarusteena RF- tai laserkosketusmitta-anturit. Tämä lyhentää työkalujen vaihdon asetusaikaa ja parantaa työkappaleen laatua. MMV-sarjan koneiden suurten työstöalueiden ansiosta on mahdollista lisätä valinnaisesti väliseinä työtilojen jakamiseen, toinen integroitu pyörivä pöytä tai NC-akseli, jossa on vastalaakeri.

Ominaisuudet, kuten automaattinen oven käyttö tai jyrsinkaran lämpökompensointi, tekevät työstökeskuksista entistä tehokkaampia. Suomen edustus: Vossi Group.