Nopeutta ja notkeutta yhdistelmäteknologian avulla

Uudenmaan Ohutlevy muokkaa tuotantoaan uuden koneyksikön myötä. Kesällä asennettu Prima Powerin Combi Genius yhdistää laserleikkauksen ja levytyökeskuksen toimintoja samaan koneeseen ja lisää mukavasti edelleen talon kapasiteettia leikkeiden ja osien sopimusvalmistajana.

Uudenmaan Ohutlevy Oy on Keravalla toimiva ohutlevyn käsittelijä. Yritystä luotsaavat omistajina toimitusjohtaja Janne Jääskeläinen ja tuotantopäällikkö Pasi Haverinen.

Vuonna 2018 miehet ostivat pitkäaikaisen työpaikkansa muuramelaiselta M-Levyltä ja ryhtyivät yrittäjiksi.

”Ihan mukavasti on mennyt, pientä kasvua joka vuosi. Korona toi viime vuonna pudotuksen, mutta siitä toipuminen oli nopeaa. Tänä vuonna töitä on ollut kovasti, kesäkuussa päättyneellä tilikaudella pääsimme uuteen ennätykseen liikevaihdossa ja takaisin yli neljän miljoonan”, tuotantopäällikkö Pasi Haverinen sanoo.

Yhdistelmä hoitaa leikkausten lisäksi samassa kokonaisuudessa levytyökeskuksen työt. Näin onnistuvat mm. lävistykset ja kierteitykset.

Vahvassa vauhdissa

Uudenmaan Ohutlevy on puhdas sopimusvalmistaja. Yritys tekee ohutlevyaihioita ja -komponentteja sekä kokoonpanoja esimerkiksi terveydenhuollon ja elektronisten laitteiden valmistajille, ja toiminnassa asiakkaiden suuntaan kumppanuus ja pitkät asiakassuhteet korostuvat.

”Monet asiakkaistamme ovat olleet mukana 1990-luvun alusta saakka, jolloin Kalevi Nylund ja Pekka Sirviö perustivat tämän yrityksen. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat iso vahvuus ja kertovat mielestämme siitä, että olemme onnistuneet vuosien mittaan vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin”, Haverinen kertoo.

Toki uusiakin asiakkaita tarvitaan ja niitäkin on saatu koko ajan. Parhaillaan yrityksessä tätä puolta tehostavat edelleen myös rekrytoinnit. Teemu Kohonen on nimitetty yrityksessä uuteen tehtävään myyntipäälliköksi alkaen 1.7.2021. Kohonen on työskennellyt Uudenmaan Ohutlevyllä myynti-insinöörinä vuodesta 2018 ja vastaa uudessa tehtävässään uusasiakashankinnasta. Uutena myynti-insinöörinä on aloittanut Jasu Kullberg, joka on työskennellyt Uudenmaan Ohutlevyllä eri tehtävissä vuodesta 2013 alkaen.

”Kehitämme asiakaspalveluamme, uudet järjestelyt selkiyttävät asioita ja mahdollistavat keskittymisen tiettyihin asioihin aiempaa paremmin. Myös jatkon kasvu mahdollistuu”, Haverinen sanoo.

Uusi kone tehostaa levytöitä ja yrityksen asiakaspalvelu kehittyy, sanoo tuotantopäällikkö Pasi Haverinen (vasemmalla). Teemu Kohonen toimii heinäkuusta lähtien talon kokonaan uudessa tehtävässä myyntipäällikkönä.

Kehityksen tunnelmaa

Uudenmaan Ohutlevy on viime vuosina jalostanut toimintaansa.

Viime vuodet suomalaisiin kuitulaserpioneereihin kuuluva yritys on tehnyt töitä nykyisellä vuonna 2017 hankitulla, järjestyksessä toisella kuitulaserilla, levytyökeskuksella sekä särmäyspuristimilla, joista uusin hankittiin pari vuotta sitten.

Yrityksen kasvaessa kapasiteetin lisäämiseen on kuitenkin ollut painetta viime vuosina. Tuotannon kehitysprosessi käynnistyi pari-kolme vuotta sitten, kun yrityksessä alettiin tosimielellä suunnitella yrityksen stand-alone -kuitulaserin automatisointia ja tuotannon tehostamista sitä kautta.

Sitten tuli kuitenkin pandemia väliin ja asia jäi toviksi hautumaan. Sinä aikana suunnitelmat menivätkin koko lailla uusiksi.

”Mietimme, että voisimme päivittää samalla tuotantoamme kokonaisvaltaisemmin ja liitimme ikääntyneen levytyökeskuksemme päivittämisen samaan kokonaisuuteen. Tutustuimme tarkemmin laser-levytyökeskus-yhdistelmäteknologian mahdollisuuksiin ja siitä muovautui mielestämme tänne meille sopivin ratkaisu.”

Uudenmaan Ohutlevy toimii Keravan Myllynummen alueella nykyaikaisissa vuonna 2011 laajennetuissa tiloissa.

Prima Power Combi Genius

Yhdistelmään päädyttiin ja uusi kone talossa on Prima Powerin toimittama Combi Genius.

Prima Powerin laser-levytyökeskus-yhdistelmät täyttivät parisen vuotta sitten 30 vuotta, ja sitä juhlistettiinkin näkyvästi. Koneella voidaan laserleikata, ja se toimii myös levytyökeskuksena, eli koneella voidaan tehdä myös lävistyksiä, kierteityksiä ja myös pieniä taivutuksia.

Uudenmaan Ohutlevyn kone edustaa valmistajan Combi Genius-koneiden uutta sukupolvea, ja käytössä on mm. servotekniikan mahdollisuudet, tarkkuus, taloudellisuus ja hiljaisuus.

Laserteho koneen leikkauspäässä on 3 kW, ja apuna on tehokas materiaalinkäsittely, syöttö on automaattinen, samoin irrotus, lajittelu ovat automaattitoimintoja.

Kone on tehokas varsinkin ohuilla 0,5-3 mm:n materiaaleilla, toki vahvempaakin tavaraa aina noin 8 mm:iin saakka koneella voidaan käsitellä.

”Kone lisää kapasiteettiamme laserleikkauksessa aiemman kuitulaserimme ohella ja iso asia on, että sillä voidaan tehdä operaatiot sujuvasti ja kahden erillisen koneen käyttöä tuntuvasti nopeammin yhdessä ja samassa kokonaisuudessa. Tuotantomme vahvistuu tuntuvan askeleen ja samalla asiakaspalvelumme kehittyy”, Haverinen kertoo.

Toiminnoiltaan vahvistuva nyt 24 henkilöä työllistävä Uudenmaan Ohutlevy toimii Keravan Myllynummen alueella nykyaikaisissa vuonna 2011 laajennetuissa tiloissa. Yrityksen toiminta on Keravalla saanut myös virallista huomiota, yrityksen ympäristöasioiden huomiointi palkittiin kaupungin ympäristöpalkinnolla vuonna 2017. Viime vuonna Keravan yrittäjät valitsi Uudenmaan Ohutlevyn vuoden yrittäjäksi.

Kari Harju