Tech Days DMG Morilla

DMG Mori järjesti Tech Days-tapahtuman tiloissaan Pirkkalassa marraskuulla. Kaksi ajankohtaisen tarjonnan konetta oli mukana tapahtumassa.

Tech Days on DMG Morin loppuvuoden perinne, joka tarjoaa mahdollisuuden koneiden tarkasteluun Pirkkalan show roomissa paikan päällä ja mahdollisuuden teknisen tiedon vaihtoon koko mallistoon liittyen ja tuotannon kehittämispohdintoihin tapauskohtaisesti täsmäratkaisuin.

Tälle kertaa koneista oli show roomissa lähemmässä tarkastelussa kaksi konemallia, sorvauskeskus CLX 450 TC sekä M1 -koneistuskeskus.

CLX450 TC-sorvauskeskus esittelyssä. Mielenkiintoinen kone, uusi karakonsepti, tiivistivat DM Morin Lauri Erkkola (vasemmalla) ja Toni Huurne.

Uuden konseptin CLX 450 TC

DMG Morin Pfrontenin tehtaan CLX450 TC-sorvauskeskus, mielenkiintoinen ja ajankohtainen kone kuudelta sivulta tapahtuvaan sorvaukseen/jyrsintään.

Koneen erikoisuus on täysin uudenlainen kararakenne, perinteisen työkalurevolverin tilalla koneessa on B-akseli ja siinä compactMASTER-sorvaus- ja jyrsinkara.

”Konseptin iso etu on se, että pää- ja vastakaroilla voidaan näin työstää samoilla työkaluilla. CompactMASTER-kautta edut ovat samat CNC-jyrsinnässä: radiaaliseen ja aksiaaliseen jyrsintään on vain yksi työkalu, erillisiä kulmapäitä ei tarvita, ja vaativakin työstö on mahdollista jo vakiotyökaluilla”, kertoi DMG Mori Finlandin toimitusjohtaja Lauri Erkkola tapahtumassa.

Kompakti uutuus M1-koneistuskeskus oli tarkastelussa Tech Daysilla.

Maksimi kappalehalkaisija koneelle on 400 mm ja -pituus 1100 mm. Tankokapasiteetti on 65 mm.

Kompakti M1-koneistuskeskus

M1 on DMG Morin kompakti koneistuskeskus, mikä on DMG Morin uuden entry-tyyppisen koneiden tuotesarjan aloitus.

”Kilpailukyisesti hinnoiteltu, mutta samalla ominaisuuksiltaan vahva kone on otettu vastaan todellakin hyvin. Uusi malli on myös täällä Suomen markkinoilla ollut vahvassa vedossa, useita koneita on toimitettu vuoden mittaan suomalaisasiakkaille”, kertoi Lauri Erkkola.

Kolmena peruspakettina toimittava uuden malliston M1 on segmenttilaajennuksen ensimmäinen tuote.  M1-koneet valmistetaan DMG Morin Puolan tehtaalla, runkorakenne on sama kuin Saksassa valmistetussa pystykeskusmallistossa. Koneessa on Siemens-ohjaus.

Sujuviin koneistustöihin tarvitaan myös tehokkaita työkaluja. Aki Mäki oli esittelemässä Tech Daysilla Suomen Terätuonnin alan tarjontaa.

Tech Daysissa sekä CLX 450 TC:llä että M1:llä tehtiin tapahtumassa esittelyajoja. Kaksipäiväisen pikkujouluaikaan sijoittuneen tapahtuman yhtenä kohokohtana tarjoiltiin kävijöille joululounas, hieman jouluperinteitä päivittävässä muodossa.

Kari Harju