Levykoot kahdeksaan metriin, materiaalivahvuudet 50 mm saakka

Trumpf on esitellyt uutta kuitulaserleikkauskoneen kookkaiden ja raskaiden levyjen ja kappaleiden käsittelyyn. Uusi nanoliitosteknologia parantaa prosessin luotettavuutta ja vähentää materiaalihukkaa.

Uusi TruLaser 3080 Fiber on suunniteltu leikkaamaan levyjä kahdeksan metrin pituuksiin saakka. Samalla kone mahdollistaa huomattavat kappalepainot, mm. raskaita jopa 7 850 kilogramman julkisivukomponentteja voidaan käsitellä.

Samalla TruLaser 3080 -kuitulaseria voidaan käyttää myös pieniin ja keskikokoisiin osiin, mikä mahdollistaa yrityksille tuotantokapasiteetin optimaalisen käytön. Kone pystyy käsittelemään erilaisia ​​materiaaleja alumiinista teräksiin, maksimivahvuudet ovat 50 millimetriä.

Jatkuvampaa työskentelyä

Yksi koneen etu on, että TruLaser 3080:tä voidaan käyttää tehokkaasti tuotannossa myös ilman lisäautomatisointia.

Koneen mukana tulee automaattinen paletinvaihtaja, mikä lisää leikkaukseen automaattisesti uuden arkin, kun laser on suorittanut ensimmäisen leikkauskierroksensa.

Tämä mahdollistaa valmistajan mukaan yhdellä kertaa 40 m2 metallilevyn työstöalan ja koneen leikkuutyöt useiden tuntien ajan ilman, että käyttäjän tarvitsee lisätä koneelle materiaalia.

Erilaisia ​​muotoja voidaan sisällyttää leikkausohjelmaan materiaalia säästävällä tavalla, mikä mahdollistaa raaka-aineen käytön optimaalisella tavalla. Koneessa on myös täysin mukautuvalla linssijärjestelmällä varustettu yleisleikkausyksikkö, joten lasersäteen fokuspiste ja säteenhalkaisija voidaan valita halutulla tavalla, ilman vaihdettavia osia. Tämä säästää leikkuupäätä mahdolliselta lian aiheuttamilta vaurioilta.

Koneella voidaan käsitellä laajasti eri ​​materiaaleja, kuten pehmeää terästä, ruostumatonta terästä, kuparia ja messinkiä, ja se voi luoda korkealaatuisia osia myös hyvin ohuista metallilevyistä. Ylisuuren arkin lisäksi yritykset voivat sijoittaa koneeseen lavalle myös useita pienempiä arkkeja, mikä antaa lisäjoustavuutta päivittäiseen tuotantoon.

TruLaser 3080 -kuitulaser mahdollistaa levyjen käsittelyn aina kahdeksan metrin pituuksiin saakka. Kuva: Trumpf

Nanoliitokset vähentävät materiaalinhukkaa

TruLaser 3080:ssa on mukana myös Trumpfin uusi nk. nanoliitosteknologia, joka lisää prosessin luotettavuutta, koska sen myötä voidaan eliminoida paksujen kielekkeiden tai nk. mikroliitosten tarve ohutlevyn valmistuksessa.

Mikroliitoksia käytetään yleisesti varmistamaan, että leikatut osat eivät irtoa, kun muuta levyä leikataan. Osat pysyvät paikoillaan, kunnes koneen käyttäjä rikkoo ne sen jälkeen, kun osat on poistettu koneesta. Myöhemmin leikatun reunan murtumiskohdat on tasoitettava, mikä vaatii siten ylimääräisiä viimeistelytöitä. Mikroliitokset lisäävät myös osien poistamiseen kuluvaa aikaa, koska aina ei ole mahdollista rikkoa saumoja sujuvasti. Sen lisäksi, että mikroliitosten käsittely vaatii aikaa, ne myös hukkaavat materiaalia, koska käyttäjät eivät voi sijoittaa osia nestiin suoraan vierekkäin.

Toisin kuin mikroliitokset, Trumpf-nanoliitokset ovat vain pieniä kiinnityskielekkeitä. Näin osia voidaan järjestää suoraan vierekkäin arkissa ja säästää siten materiaalia. Lisäksi käsittelyaika lyhenee, koska laser muodostaa kiinnityskielekkeet leikkaamalla komponentin ääriviivaa. Jälkikäsittelyä ei juuri tarvita, koska ääriviivavaurio on tuskin havaittavissa, eikä tuotantotyöntekijöiden tarvitse kohdistaa niin paljon voimaa erottaakseen osia metallilevystä, joten he voivat poistaa osia nopeammin käsittelystä.

TRUMPF on levytyökoneiden ja laserteknologian alueiden konevalmistaja, mikä vuonna 2020/21 työllisti noin 14 800 henkilöä ja sen liikevaihto oli noin 3,5 miljardia euroa. Konsernilla on yli 80 tytäryhtiötä ja se on edustettuna lähes kaikissa Euroopan maissa sekä Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Yrityksellä on tuotantolaitokset Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Sveitsissä, Puolassa, Tšekissä, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kiinassa. Maahantuonti Suomessa: TruTekniikka Oy. www.trutek.fi