SMEC Machine Tools SIMTOS-messuilla

SIMTOS-messut järjestettiin Seoulissa toukokuun lopulla. Korealaisvalmistaja SMEC esitteli maan valmistajien päätapahtumassa runsaasti uutuuksiaan.

SIMTOS on Korean suurin teknisen alan messutapahtuma ja huomioarvo kokonaisuudelle oli suuri, koska edelliset messut peruuntuivat covid-pandemian vuoksi. Tapahtuman ajankohta oli 23-27.05.2022 ja messut järjestettiin KINTEX-messukeskuksessa Seoulissa.

Yksi SMECin uutuuksista messuilla oli SL3500XY, vinojohteinen sorvauskeskus Y-akselilla. Istukkakoot 12” ja 15” tankokapasiteetti 102 mm tai 116,5 mm. Sorvaushalkaisija 430 mm ja sorvauspituudet 2125 mm saakka. Ohjaus Fanuc tai Siemens.

Näytteilleasettajia oli mukana 854 tahoa ja runsaasti kookkaita osastoja oli mukana. Kävijöitä tapahtumaan ennakoitiin noin 80 000.

SLV500M RH on SMECin pystysorvauskeskus C-akselilla ja pyörivillä työkaluilla. Istukkakoot 12” – 18”. Suurin sorvaushalkaisija 500 mm ja suurin pyörähdyshalkaisija 700 mm. Lisävarusteena on saatavissa mm. servotoiminen kärkipylkkä, työkalujen mittaus, lineaarimittaus X/Z akseleilla. Ohjauksena Fanuc.

SMEC osallistui messuille 30 koneella ja esillä olleista koneista 17 kpl oli työstökeskuksia, 3-akselisista 5-akselisiin, ja useat niistä olivat varustettuna erilaisilla automaatioratkaisuilla. Monella koneessa oli esillä hiontateknologiaa puolijohdeteollisuutta varten.

Sorveja SMEC esitteli 13 kpl erilaisin kokoonpanoin. Teemana messuilla oli ajankohtainen ekologisuus (ECO). Tämä lähtee koneen suunnittelusta valmistukseen ja huomioiden koneen koko elinkaaren kustannukset.  SMEC saavuttanee tänä vuonna noin 10 % kasvua, joka tarkoittaa valmistusmäärissä noin 2400 konetta kaikkiaan. Euroopasta löytyy varastokoneita nopeaan toimitukseen sekä teknologiakeskus huolto- ja koulutuspalveluineen Saksasta Düsseldorfista. Suomessa SMEC-koneiden edustaja on Makrum.