Suojaa ääneltä, turvallisuutta tulitöihin

Kun ääntä on ylen määrin, eihän se mukavaa ole. Varsinkaan kun töitä pitäisi tehdä. Tähän ongelmaan yksi ratkaisu ovat erillis- tai suojatilaratkaisut, joita viime vuosina on kehitetty niin toimistoihin kuin teollisuuteenkin. Seinäjoella toimiva PRP kuuluu tuotealueen uranuurtajiin. Teollisuutta modulaariset ratkaisut kiinnostavat enenevästi.

PRP tunnetaan teollisuudessa sopimusvalmistajana ja julkisivurakentajana.

Muutaman viime vuoden aikana yritys on kehittänyt teollisuusääneltä suojautumisesta uuden tuoteperheen, joka soveltuu äänen eristämisen lisäksi muihinkin sovelluksiin.

Sisäkuva tulityötilasovelluksesta.

Yrityksen ProCab-työtilat ovat suomalainen innovaatio, joka soveltuu niin äänieristetyksi työtilaksi, konesuojaksi tai tulityötilaksikin. Modulaarisuus mahdollistaa räätälöidyt toteutukset ja lisää joustavuutta layout-suunnitteluun.

”Kyseessä on nopea ja vaivaton ratkaisu, joka lisää työhyvinvointia ja parantaa tuotantotilojen melunhallintaa sekä koneen ympärille asennettuna että työtilana.

Äänieristettynä työtilana käytettävään ProCabiin voidaan helposti asentaa myös tarvittavat sähkö- ja ilmastointiliitännät”, kertoo tuotevastaava Marko Lammi PRP:ltä.

Referenssejä Suomessa ja ulkomailla

ProCab on kehitetty yhteistyössä PRP:n ja akustiikka-asiantuntija Denis Siposen kanssa. Äänieristykseen liittyvät asiat ovat olleet erityisen tarkan suunnittelun kohteena ProCabien kehittämisessä.

”ProCab-työtiloilla työnantajan on myös helppo toimia lainsäädännön mukaisesti eli poistaa tai vähentää työntekijälle aiheutuvaa meluvaaraa ja -haittaa vaimentamalla melua ja estämällä sen etenemisen”, Lammi kertoo.

Rakennetta erillis- ja suojatilan kasausvaiheessa.

Suojatilojen sovellusalueet laajenevat ja kiinnostusta sarjan tuotteisiin löytyy kotimaan lisäksi ulkomailta.

”Suosio on kovassa kasvussa. Työtilat rakennetaan moduuleista ja ne ovat helposti siirrettävissä sekä muokattavissa tuotantotilan erilaisten vaatimusten mukaan. Tiloja on saatavilla vakiomittaisina, mutta niitä voidaan myös kustomoida esimerkiksi omiin mittoihin, oman brändi-ilmeen mukaisilla teippauksilla tai RAL-sävyillä, Lammi kertoo.

Made in Seinäjoki

PRP eli Pohjanmaan Rakennuspelti Oy on vuonna 1987 perustettu yritys, joka suunnittelee ja jalostaa metallisia ohutlevytuotteita. PRP on osa Duuri Group -konsernia, johon kuuluvat PRP:n lisäksi, Duuri Oy sekä Scanmikael Oy.

Erillis- ja suojatilat lisäävät työhyvinvointia ja parantavat melunhallintaa.

PRP:n tuotantotilat ovat Seinäjoella, missä myös ProCab-työtilat rakennetaan käyttövalmiiksi ja toimitetaan sieltä suoraan asiakkaille toimipisteisiin.

”Monipuoliset ratkaisut ja modernit valmistusmahdollisuudet takaavat korkealaatuisen lopputuloksen vaihteleviin projekteihin. ProCab-työtilojen lisäksi PRP:ltä löytyy vahva osaaminen ja ammattitaito ohutlevyvalmistukseen sekä rakennusten julkisivuratkaisuihin”, Marko Lammi kertoo.

Pohjanmaan Rakennuspelti Oy

Perustettu vuonna 1987

Toimipiste Seinäjoella, tytäryhtiöt Vaasassa, Porvoossa, Tampereella ja Porissa

Osa Duuri Group-konsernia

Tuotteet: sopimusvalmistus, julkisivurakentamisen terästuotteet ja niiden asennustyöt, teollisuussuojat

Henkilöstö: noin 50