Digitalisaatio ja vastuullisuus puhuttivat Tech Daysissa

Sandvik Coromant järjesti syykuun lopulla vuosittaisen kansainvälisen Tech Days  ‑tapahtumansa. Tech Days järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kahden vuoden tauon jälkeen. Yli 600 vierailijaa ja 18 yhteistyökumppania kokoontuivat tapahtumaan Ruotsin Sandvikenissa sijaitsevaan Sandvik Coromant ‑keskukseen.

Tech Days ‑tapahtumassa keskityttiin kahteen keskeiseen teemaan: digitalisaatioon ja vastuullisuuteen. Valmistusalan vastuullisuuteen keskittyvän paneelin vetivät kestävästä liiketoiminnasta vastaava johtaja Camilla Nevstad Bruzelius ja myyntiryhmäpäällikkö Erik Jansson Sandvik Coromantista.

”Vastuullisuus ei ole enää muotisana vaan ilmiö, joka koskee kaikkia yrityksiä”, Jansson kertoi paneelissa.

”Alaan kohdistuu valtavia paineita vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa. Kun keskustelemme asiakkaiden kanssa, huomaamme, että heille on tärkeää vähentää energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä, estää kaatopaikkajätteen syntymistä ja siirtyä kiertotalouteen”, totesi Bruzelius.

Osaamisvajeen ja digitalisaatiotarpeen yhteys

Digitalisaation teemoihin perehdyttiin Sandvik Coromantin pääjohtajan Helen Blomqvistin ja Ruotsin Microsoftin toimitusjohtajan Tomas Frimmelin johdolla.

”Teollisuuden osaamisvajeen ja digitalisaatiotarpeen välillä on yhteys. Kaikista teollisuudenaloista 91 prosenttia on jo aloittanut digitalisaation, mutta vasta kuusi prosenttia on saanut sen todella toteutettua, summasi Frimmel.

Alalla on osaamisvajetta ja että työntekijöistä on pulaa. Yhteistyö on keskeisellä sijalla haasteisiin vastaamisessa.

”Sandvik Coromantin visiona on muokata valmistuksen tulevaisuutta, eikä se onnistu ilman yhteistyötä alan muiden toimijoiden, kuten yhteistyökumppanimme Microsoftin, kanssa”, totesi Blomqvist.

Paneelikeskustelujen lisäksi tapahtumaan kuuluivat seminaarit sekä kone-esittelyt. Esiteltävänä oli myös CoroMill Dura, joka on vuoden 2022 lokakuussa julkaisu uusi monipuolisten täyskovametallisten varsijyrsinten valikoima.