Prima Industrien hallitus ja toimitusjohtaja vaihtuivat – Konserni siirtyi Femto Technologiesin omistukseen

Prima Industrie-konsernin omistus on siirtynyt Femto Technologies S.p.A. -yhtiölle. Yritysoston seurauksena konsernille on valittu uusi hallitus ja uusi toimitusjohtaja. Prima Industrie S.p.A.:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Giovanni Negri.

Prima Industrie on globaali laser- ja ohutlevyntyöstöjärjestelmien ja teollisiin sovelluksiin tarkoitettujen elektronisten komponenttien valmistaja. Konsernin yksi divisioona on Prima Power. Prima Industrien uuden omistajan Femto Technologies S.p.A. -yhtiön osakepääoma on välillisesti Alpha Private Equity ja Peninsula -rahastojen omistuksessa.

Uusi hallitus ja toimitusjohtaja

Prima Industrie S.p.A.:n hallituksen muodostavat Gianfranco Carbonato (puheenjohtaja), Domenico Peiretti (varapuheenjohtaja), Giovanni Negri (toimitusjohtaja), Ezio G. Basso (johtaja), Donatella Busso (riippumaton johtaja), Francesca Cirrincione (riippumaton johtaja), Nicola Colavito (johtaja), Francesca de Fraja Frangipane (riippumaton johtaja), Edoardo M. Lanzavecchia (johtaja), Barbara Poggiali (riippumaton johtaja) ja Lisa Marie Tan (johtaja).

Giovanni Negri

Prima Industrie S.p.A.:n uusi toimitusjohtaja on Giovanni Negri.

Yrityksen mukaan entinen toimitusjohtaja Ezio Basso pysyy hallituksessa ja tekee aktiivista yhteistyötä Giovanni Negrin kanssa varmistaen tehokkaan tehtävänsiirron.

Uusi toimitusjohtaja Giovanni Negri on suorittanut johtamisen tutkinnon ja liiketalouden maisterin tutkinnon Politecnico di Milanosta. Marraskuusta 2018 lähtien hän on toiminut toimitusjohtajana numeerisesti ohjattujen moniakselisten työstökeskusten tuotantoon erikoistuneessa CMS SpA:ssa (osa SCM Groupia). Aiemmin hän on toiminut sekä Saksassa että Italiassa useissa vastuullisissa tehtävissä SCM Groupissa, Porsche Consultingissa ja Siemensillä.

”Kestävää innovaatiota ja kasvua”

”Haluan kiittää Ezio Bassoa entisten ja uusien osakkeenomistajien puolesta pitkäjänteisestä yhteistyöstä, jonka ansiosta konsernimme on kukoistanut ja kehittynyt sellaiseksi kuin se on tänään. Haluan myös toivottaa Giovanni Negrin tervetulleeksi ja toivoa hänelle kaikkea hyvää uusiin haasteisiin tietoisena siitä, että ulottuvillamme on merkittäviä mahdollisuuksia jatkaa kasvua”, kommentoi Prima Industrie S.p.A.:n hallituksen puheenjohtaja Gianfranco Carbonato.

”Minulle on kunnia tulla nimitetyksi Prima Industrien toimitusjohtajaksi. Odotan innolla yhteistyötä uuden hallituksen sekä kaikkien Prima Industrien ihmisten ja sidosryhmien kanssa jatkaakseni konsernin kestävän innovaation ja kasvun tiellä. Olen vakuuttunut siitä, että edessämme on suuria mahdollisuuksia”, toteaa Prima Industrie S.p.A.:n toimitusjohtaja Giovanni Negri.

Gianfranco Carbonato

Prima Industrie

Prima Industrie kehittää, valmistaa ja markkinoi teollisuuslaserjärjestelmiä ja ohutlevyntyöstökoneita sekä teollisuuselektroniikkaa, laserlähteitä ja materiaalia lisäävän valmistuksen sovelluksia. Emoyhtiö Prima Industrie S.p.A. on ollut listattuna Italian pörssissä vuodesta 1999 (MTA- STAR -segmentti). Konsernilla on 45 vuoden kokemus, noin 14 000 konetta asennettuna yli 80 maassa, ja omilla referenssimarkkinoillaan se kuuluu maailman suurimpiin valmistajiin.

Konsernilla on noin 1800 työntekijää, tuotantolaitokset Italiassa, Suomessa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa sekä suora myynti- ja after sales -verkosto maailmanlaajuisesti. Prima Industrie on myös mukana Yhdistyneiden Kansakuntien Global Compact -sopimuksessa ja on sitoutunut yhdenmukaistamaan strategiansa ja toimintonsa yleismaailmallisiin periaatteisiin ihmisoikeuksiin, työntekijöihin, ympäristöön ja korruption torjuntaan liittyen.

Prima Industrie -konserni on jaettu neljään liiketoimintayksikköön:

Prima Power —  laser- ja ohutlevyntyölaitteiden kehitystyö, tuotanto ja markkinointi (2D- ja 3D-laserkoneet, laserporausjärjestelmät, lävistys- ja yhdistelmäkoneet, erilaiset taivutusratkaisut

Prima Electro — sulautetun elektroniikan kehittäminen, tuotanto ja markkinointi teollisiin sovelluksiin

Convergent Photonics —  diodien ja laserlähteiden kehittäminen ja tuotanto sekä teollisuuden että lääketieteen tarpeisiin;

Prima Additive — materiaalia lisäävien ratkaisujen kehittäminen, tuotanto ja markkinointi (Powder Bed Fusion- ja Direct Energy Deposition -tekniikat).