Lajupekin omistus Sorvi Finlandille

Muutoksen tuulia Lajupekissa: marraskuussa tehdyn osakekaupan myötä Lajupek Oy:n omistus on siirtynyt Kare Groupiin kuuluvalle Sorvi Finlandille. Kasvua perinteisen alan yrityksen tulevaisuuteen haetaan kehitystyön, markkinoiden laajentamisen ja myös yritysostojen kautta.

Lajupek Oy on hyvinkääläinen hienomekaniikan kokonaispalvelun tuottaja.

Pitkää linjaa mennään, toiminta alkoi vuonna 1972 kultasepän työssä tarvittavien osien käsityövalmistuksesta vuosien myötä koneistukseen ja nykypäivän sopimusvalmistukseen.

Lajupekin toimintoja ovat hienomekaaninen koneistus, komponenttivalmistus, kokoonpanot, viimeistely ja testaus.

Yritys palvelee mm. sairaalalaitteiden valmistajia, elektroniikka- sähkö- ja metalliteollisuutta tuotesuunnitteluvaiheessa, valmistuksesta kokoonpanojen kautta toimituksiin saakka. Raaka-aineita ovat metallit alumiinista titaaniin ja kaikki muovimateriaalit.

Yhtiöllä on 4,7 miljoonan euron liikevaihto ja se työllistää Hyvinkäällä noin 40 työntekijää.

Lajupek Oy sai marraskuussa uudet omistajat. Kasvuun tähdätään, kertovat Jarmo Keto, Jake Aalto ja Tomi Siimekselä.

Laajennus teollisuuteen

Parhaillaan yrityksessä puhaltavat muutokset tuulet. Marraskuussa Lajupek Oy:n omistus siirtyi Kare Groupiin kuuluvalle Sorvi Finlandille. Siirron myötä aiempi omistaja Juha Jalkanen jäi eläkepäivien viettoon Lajupek Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä ja yritystä pyörittää Kare Group Oy:n kuuluva Sorvi Finland Oy.

 ”Sorvi Finland on teollisuusalan sijoitusyhtiö, ja kuuluu Kare Group – konserniin. Lajupekin osto on nyt toimintamme laajennus teollisuuden alueen toimijoihin. Tarkoituksena on nyt laajentaa ja vahvistaa Lajupek Oy:n strategista, hallinnollista ja myös yritysjärjestelyosaamista hallitustyöskentelyn kautta. Hartiat vahvistuvat, toiminnot kehittyvät”, sanoo Kare Groupin hallituksen puheenjohtaja Jake Aalto.

Kasvua ja kehitystä investoinnein

Uuden omistajapohjan myötä yrityksen tähtäimessä on nyt voimakas kasvu.

Tavoitteena on toimintojen laajennus orgaanisen kasvun ja mahdollisesti yritysostojen kautta. Lajupek Oy:n hallituksen puheenjohtajana aloittaa Jarmo Keto.

Yhtiöllä on 4,7 miljoonan euron liikevaihto ja se työllistää Hyvinkäällä noin 40 työntekijää. Koneistustöissä kuvassa Peter Hutchings.

”Lajupek on ollut vahva toimija mm. sairaalateknologian alueella, ja tavoitteemme on pysyä sektorin keskeisenä palvelijana jatkossakin. Sen lisäksi haemme lisäkasvua myös muilta sektoreilta. Yksi hyvin kiintoisa sektori, missä näemme meille hyviä kehitysmahdollisuuksia, on turvallisuusteollisuuden alue. Eri toimenpiteitä valmiuden lisäämiseksi tässä suunnassa olemme jo aloittaneetkin”, kertoo Lajupek Oy:n Account Manager Tomi Siimekselä.

Myös tuotantoteknologiaa Hyvinkäällä kehitetään miesten mukaan jatkossa eteenpäin.

Konekanta kuuluvat nyt mm. vaakakaraisilla koneistuskeskuksilla varustettu FMS-linja, moniakselisia sorveja, robottipanosteinen 5-akselinen koneistuskeskus ja sorvit sekä 3D-mittauskalustoa. Kaikkiaan CNC-koneita on talossa noin 20.

Nykykonekantaan Hyvinkäällä kuuluu mm. Okuman viisiakselinen MU-6300V. Korvaavat ja kapasiteettia lisäävät investoinnit ovat jatkon suunnitelmissa.

”Konekanta vaatii jatkossa myös lisäkapasiteettia ja uudistamista, hieman viivästymää viime vuosina investoinneissa on ollut. Tulevaisuudessa tulemme investoimaan kone- ja laitekantaan. Tämä on yksi keskeisiä kehityskohteita jatkossa”, Siimekselä sanoo.

”Uusi kehitysvaihe”

Omistuksen siirtymisen myötä Lajupek Oy on aloittaa tätä vuotta niin henkilöstön kuin päivittäistoimintojensa osalta pitkälti ennallaan.

Ehdottoman tärkeää uusien omistajien mukaan on se, että pitkään yrityksessä toiminut tuotantopäällikkö Ismo Lahti jatkaa yhtiössä.

”Hänen roolinsa tulee jatkossa korostumaan ja vahvistumaan. Talon henkilöstö on tehnyt hienoa työtä, uuteen kasvuun tähtäämme tämän osaavan porukan kanssa”, Jarmo Keto kiteyttää.

Kari Harju