DMU monoBLOCK 2nd Generation

DMG Mori päivittää monoBLOCK-koneistuskeskusmallistoaan. Uuden sukupolven DMU 65 monoBLOCK- sekä DMU 75 monoBLOCK mallit tarjoavat tehostuneita ominaisuuksia tutulla perustalla.

Maailmalla DMG Morin monoBLOCK-sarjan koneistuskeskuksia on asennettu yli 6000 kappaletta. DMG MORI esittelee nyt toisen sukupolven konekonseptistaan.

Uusi DMU 65 monoBLOCK sekä DMU 75 monoBLOCK ovat ergonomisesti suunniteltuja, joissa mm. lämpövakautta on edelleen optimoitu. Tarkkuudessa päästään 4 µm:n paikannustarkkuuteen lineaarisilla akseleilla. Liitettävyys IO-Link-antureilla ja automaatiorajapinnan valmistelu ovat vakiona.

MonoBLOCK-konseptinsa jatkokehityksessä DMG Mori luottaa edellissarjan vahvuuksiin, eli ergonomiaa, monipuolisuutta ja tarkkuutta on tarjolla. Konseptin optimointi perustuu mm. tasokkaisiin komponentteihin, jotka ovat tärkeitä korkean tarkkuuden varmistamisessa.

X- ja Y-akselien kuularuuvit ovat suoravetoisia ja niissä on laajat jäähdytysominaisuudet, kun taas vääntöjäykän NC-kääntöpöydän kierrevaihteisto varmistaa optimaalisen pinnanlaadun myös jatkuvassa käytössä. Lisäksi luistin termosymmetrinen jäähdytys vähentää epätarkkuuksia. Lämpötilan vakaus on parantunut 20 prosenttia edellissukupolven koneisiin verraten.

Modulaarinen joustava järjestelmä

Uusissa DMU 65/75 monoBLOCK -malleissa 735 x 650 x 560 mm tai 750 x 650 x 560 mm on kooltaan identtinen aiemman sukupolven koneiden kanssa. Suorat katselupaneelit takaavat täydellisen näkymän työalueelle. IO-Link-anturit tarjoavat myös koneistusprosessin optimaalisen valvonnan ja ohjauksen.

DMG MORI luottaa myös työkalumakasiinin osalta hyväksi havaittuun tekniikkaan.

DMU 65 monoBLOCK 2nd Generation ketjumakasiinissa on tilaa 30 työkalulle vakiona. Valinnaisesti jopa 240 paikkaa on nyt saatavana toisen sukupolveen. Makasiinissa on ylöspäin avautuva liukuovi, jolloin tilantarve pienenee huomattavasti.

Lisäksi monoBLOCK-moduulijärjestelmä tarjoaa edelleen laajan valikoiman moottorikaroja, joiden vääntömomentti on 400 Nm tai nopeus 30 000 rpm saakka.

Lastujen kuljetin on optimoitu. Hakekuljettimen Zero Sludge System parantaa jäähdytysvoiteluaineen puhdistusta.

Aiemmin polven tapaan Uusi DMU 75 monoBLOCK suunniteltiin pakettiratkaisun periaattein. Kone on varustettu speedMASTER SK 40 -moottorin karalla. 20 000 rpm ja 130 Nm tarjoavat tasapainoa nopeuden ja vääntömomentin välillä. Työkalumakasiinissa on vakiona 60 paikkaa. Suojaus on toteutettu Machine Protection Controlin (MPC) avulla.

Monipuolisesti automatisoitavissa

Koneissa on vakiona automaatiokaappi ja nelikanavainen läpivienti, joten koneet ovat tarvittaessa valmiita automaatioliittymän jälkiasennukseen. Joustavat paletinkäsittelyjärjestelmät, kuten PH Cell tai PH 150, sekä Robo2Go Milling tai PH-AGV miehittämätön kuljetusjärjestelmä lisäävät koneiden tuottavuutta miehittämättömissä yö- ja viikonloppuvuoroissa. Uudet mallit lanseerattiin DM Morin Open Housessa Pfrontenissa.