Kilpailukyky Makrumin messuteemana

Makrum Oy on mukana Konepaja 2018 -messutapahtumassa Tampereella. Makrumin osastolla on tarkastelussa kolme lastuavaa työstökonetta, Fehlmann Picomax 56-työstökeskus, XYZ:n SMX 5000-jyrsinkone sekä Tornos GT-32-sorvi. Lisäksi esillä ovat mm. 3D-tulostuksen teemat.

Fehlmann Picomax 56.

Makrumin osaston teemana on ”Pidetään suomalainen metalliteollisuus kilpailukykyisenä”.

”Suomesta löytyy huippuluokan osaajia mm. protopaja- ja työkalutoiminnassa, mutta tuotannon kustannustehokkuutta pitää parantaa, jotta suomalainen teollisuus pärjää globaalin kilpailun voimistuessa. Kilpailukyvyn kasvattaminen onnistuu pitämällä huolta suomalaisten yritysten etulyöntiasemasta innovaatioiden kehittäjänä sekä yhdistämällä tämä osaaminen nykyaikaisiin, luotettaviin ja tehokkaisiin koneisiin”, taustoittaa toimitusjohtaja Marno Miettinen.

Parempaa tuottoa lastuamisesta

Kilpailukyvyn parantaminen lähtee Makrumin ajattelussa yrityksen kokonaistilanteen ja tarpeiden ymmärtämisestä.

”Vastaamme asiakkaan tarpeisiin lastuavan työstön eri vaiheissa. Kartoitamme ratkaisut työstökoneista automaatiojärjestelmiin ja oheislaitteisiin. Asiantuntijoiden neuvoilla ja asiakaskohtaisesti räätälöidyillä ratkaisuilla on mahdollista saada entistä parempaa tuottoa lastuamisesta”, painottaa Marno Miettinen.

Osastolla ovat esittelyssä oleva Fehlmann Picomax 56 -työstökeskus on suunniteltu erityisesti työvälinevalmistajille, prototuotantoon ja huollon tarpeisiin. Konetta voi käyttää sekä automaattisesti että manuaalisesti.

XYZ SMX 5000.

XYZ:n SMX 5000 -jyrsinkone on tarkoitettu yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistukseen, kunnossapitoon ja opetuskäyttöön. Kone on varustettu helppokäyttöisellä, suomenkielisellä ProtoTRAK-ohjauksella, jota ohjelmoidaan selkokielisillä sanakomennoilla ilman M- ja G-koodeja.

Tornos Swiss GT-32.

Tornoksen GT-32 -Swiss Type -sorvi on tarkoitettu massatuotantoon, monimuotoisille suurta tarkkuutta vaativille kappaleille. GT -sarja on 6-akselinen, kokoluokat 13 -32mm tankokapasiteetille, saatavana myös B-akselilla. Karat ovat valittavissa 8000rpm, 10 000rpm ja 15 000rpm kierroksilla. GT-32 on vahva, tukeva, valurautarunkoinen, sekä käyttäjäystävällinen. Swiss Type -sorvi on helppo ohjelmoida ja sillä on pienet asetusajat työstä työhön siirryttäessä.

Lumex Avance-25.

Lisäksi Matsuura LUMEX Avance -3D tulostus-/suurnopeustyöstöhybridistäosastolla on kertomassa LUMEX-asiantuntija Michael Harch. (Osasto E 550)

Kari Harju