PE-markkinointi investoi uusiin leikkauslinjoihin

Someron Terttilässä toimiva konepaja PE-markkinointi kehittää tuotantoaan. Yritys on viimeisten kolmen vuoden aikana investoinut uuteen teollisuushalliin, hienosädeplasmaan ja laserleikkauslinjaan.

Prima Powerin kuitulaser Platino 1530 5 kW asennettiin yrityksen käyttöön kesällä.

PE-Markkinoinnin oma tuotanto, eli uusien kuorma-autojen päällirakenteet ja nosturikokonaisuudet kasvoivat huomattavasti, jonka tähden yritys joutui rakentamaan nykyaikaisen korkean hallin nosturiautotuotantoon.

Uuden hallin kokonaispinta-ala on 1100 m2. Kooltaan 550m2:n vanhan hallin korkeasta osasta tuli maalaamo ja matala osa toimii varastona.

Investoinnit leikkaukseen

Nosturiautotuotannon kasvaessa PE-Markkinointi Oy jatkoi investoimalla Hypertherm XPR300 hienosädeplasmaan, jonka 300 ampeerin lähtövirta ja 63 kW lähtöteho saavat aikaan suuren leikkaustehon ja erinomaisen tuottavuuden.

Pistokapasiteetti teräkselle on 35 mm ja ruostumattomalle teräkselle 30 mm. Irrotuskapasiteetti teräkselle on 60 mm ja ruostumattomalle teräkselle 50 mm. XPR True Hole-tekniikka toteuttaa automaattisesti pultinreikää vastaavan laadun niukkahiilisellä teräksellä.

Kesällä 2019 yritykselle on asennettu Prima Powerin kuitulaser Platino 1530 5 kW.Kone on kompakti 2D-laserleikkauskone, joka omaa monipuoliset materiaalin ja vahvuuksien hallinnan.  Koneen ohjelmointi on helppoa ja nopeaa. Siksi se soveltuu hyvin sekä suurien sarjojen, että piensarjojen leikkaukseen. Kone soveltuu 20 mm teräslevyn ja 12 mm ruostumattoman levyn leikkaukseen.

 Laaja materiaalivarasto

PE-Markkinointi Oy on investoinut koneiden lisäksi myös materiaalivarastoon, koska lähes aina on kysymys nopeasta toimitusajasta. Materiaalivarastossa on tällä hetkellä S 355 ja rst-levyjä sekä suuri määrä Weldox 700 levyjä.

Yrityksen uuteen konekantaan kuuluu myös useita synergisiä mig/mag-hitsauskoneita ja särmäysosastoon on investoitu ja laajennettu syksyn 2019 aikana.