PE-Markkinointi laajensi teräsleikkausta

Somerolla toimiva konepaja PE-Markkinointi on investoinut uuteen leikkausosastoon, konekantaan ja monipuoliseen teräslevyvarastoon.

PE-Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Petteri Pomppu kertoo yrityksen viimeisten kolmen vuoden olleen vauhdikkaita. Vuoden 2019 alkaen yrityksen tuotteiden ja tuotannon kasvu ovat olleet todella positiivisia. Siksi asennus- ja osavalmistushallia on laajennettu 2020 ja 2021.

”Toiminnan uusi strategia otettiin käyttöön samoina vuosina ja tehtiin tärkeät investointipäätökset. Strategiaan sisältyvät kuitulaser, hienosädeplasma viisteautomatiikalla, särmäystoiminta ja teräslevyjen varastointi”, Pomppu kertoo.

Uusi hienosädeplasma

PE-Markkinointi Oy:n uusin hankinta on hienosädeplasma Hypertherm XPR300 liitettynä Thermcut 4500 portaaliin. Leikkausautomaatio on varustettu muotoviisteiden leikkaukseen suunnitellulla leikkauspäällä, mikä hyödyntää Hyperthermin TrueBevel -teknologiaa. Lisäksi mukana on True Hole -toiminto reikien plasmaleikkaukseen. Nämä toiminnot ja portaalin leikkausohjelmiston optimointitoiminnot sekä ekologinen pöytä takaavat nykyaikaisimman ja turvallisen teollisen plasmaleikkauksen.

”XPR 300:n 300 ampeerin lähtövirta ja 63 kW lähtöteho saavat aikaan suuremmat leikkausnopeudet ja erinomaisen tuottavuuden. Hypertherm valmistajana huolehtii myös hiilijalanjäljestä. Siksi virtalähteille myönnetään ”Greener Cuts” merkintä”, Petteri Pomppu sanoo.

Laaja oma materiaalivarasto

Vuonna 2020 hankitun Bystronic BySmart Fiber 6 kW -kuitulaserin tilauskanta on ollut jatkuvassa kasvussa. Kuitulaserilla leikataan enimmäkseen suuria sarjoja ja ohuita, suurta tarkkuuta vaativia teräslevyjä. Lisärakennuksen ansiosta ovat myös teräslevyjen varastointitilat sisätiloissa kasvaneet ja logistiikka parantunut. Särmäystoimintoon on hankittu Alikon CNC-särmäyspuristimet. Varastosta löytyvät monipuolisesti S 355-, rst-, sekä suuri määrä Weldox 700-levyjä. Laaja oma varasto takaa nopeat toimitukset. PE-Markkinointi Oy:n lähitulevaisuus on suunnattu palvelevaan teräsleikkaukseen ja omiin nostokaluston asennustoimituksiin.