KKR Steel tehostaa tuotantoaan – Soitaab-teknologiaa kaasuleikkaukseen

EFM Group yhdistää itäsuomalaisia konepajoja yhteen kokonaisuuteen. Samaan aikaan toiminnot tehostuvat uusien investointien myötä. KKR Steel on investoinut viime aikoina laajasti uuteen teknologiaan. Kaasuleikkaus on yksi kehitysalue.

EFM Group muodostui viime vuonna kolmen itäsuomalaisen metallialan yrityksen yhdistymisen myötä. Syntyi EFM; Group eli East Finland Metal, johon kuuluvat tytäryhtiöinä KKR Steel Oy, Joensuun CNC Machining ja Viimet Oy.

Tavoitteena on vahvistaa tytäryhtiöiden toiminnan kehittämisessä, kasvua ja palvelutarjontaa. kehitystyöhän panostetaan voimakkaasti, ja se tarkoittaa mm. investointeja uuteen teknologiaan. Groupiin kuuluva KKR Steel on tästä yksi esimerkki.

Perinteensä vuoteen 1981 ulottava yritys keskittyy toiminnoissaan levyleikkaukseen, särmäykseen, hitsaukseen ja jauhemaalaukseen.

Uusi Soitaab Omniatech -kaasuleikkauskone korvaa KKR Steelillä vanhempaa konekantaa. Levykoko käsittelyyn on 1,5×6 metriä.

”Kokonaisvaltaisella paletilla olemme liikkeellä. Asiakkaat arvostavat laajaa palvelua yhdeltä taholta. Siihen olemme toimintomme kehittäneet ja nyt tämä laajempi kokonaisuus eli EFM Group vahvistaa hartioitamme tässä suhteessa edelleen”, kertoo KKR Steelin toimitusjohtaja Juha Riikonen.

Tehokkuutta ja laatua

KKR Steel on viime vuosina kehittänyt teknologiaansa vahvasti eteenpäin.

Teknologiaa uudistetaan pitkän aikavälin suunnittelun mukaisesti, joka Groupin muodostumisen jälkeen tapahtuu keskitetysti.

”Tehokkuus, laatu, automaatio ja kapasiteetin lisääminen korostuvat investoinneissa. Uusi teknologia merkitsee aina parempia tarkkuuksia, joita tämän päivän teollinen tuotanto edellyttää. Mm. robottihitsattavien kappaleiden leikkaamisessa huipputarkkuudet ovat välttämättömiä.”

KKR Steelin viime aikojen investointeja ovat satsaukset tarkkuuksien ja kapasiteetin lisäämisen mm. laserleikkauksessa sekä särmäyksessä.

Yritys investoi hiljattain leikkauskapasiteettia kasvattaneeseen 2,5×6 metrin työalueella varustettuun kuitulaserleikkauskoneeseen sekä automatisoi särmäystään. Särmäyskapasiteettia täydentää aiempien särmäyskoneiden rinnalla uusi automaattinen särmäyssolu. Näiden investointien toteuttamiseksi myös tuotantotiloja laajennettiin 1000 neliömetrin laajennuksen myötä.

Kapasiteettia kaasuleikkaukseen

Osa KKR Steelin tuoreita investointeja on myös kaasuleikkauksen toimintojen muokkaaminen ja päivittäminen. Taloon hankittiin hiljattain uusi kaasuleikkauskone, joka korvaa vanhempaa kapasiteettia.

Uuden koneen myötä automatiikka lisääntyi, nestausta helpottaa paljon aiempaan verrattuna koneessa mukana oleva kätevä pillivälien säätöteknologia, mikä tuo lisää joustavuutta töihin.

”Aiempi kone oli ikääntynyt, joten uuden hankinta oli tarpeellista. Samalla saimme mukaan tehostuneita ominaisuuksia”, kertoo Juha Riikonen.

Portaali nelipillinen LINEAtech -kaasuleikkauskone 1,5×6 metrin levykapasiteetilla on Soitaabin mallistoa. Soitaab on vuodesta 1938 toiminut italialainen konevalmistaja, joka keskittyy tuotannossaan CNC-leikkauskoneisiin kaasu- ja plasmaleikkauskoneet ja niiden yhdistelmät mukaan lukien.

Suomessa maahantuoja on Fredse Oy, vahvat perinteet huolto ja kunnossapitotoiminnoista omaava suonenjokilaisyritys, joka muutama vuosi sitten laajensi huoltotöiden lisäksi toimintansa myös ohutlevykoneiden maahantuontiin.

”FredSe huolehtii sopimuksella useiden leikkauskoneiden ja särmäyspuristien huoltotoiminnosta, ja sitä kautta uuden koneen hankinta heidän kauttaan oli luonteva valinta. Huolto toimii ja teknologia vastaa tarkoituksiimme.”

”Uuden koneen myötä automatiikka lisääntyi, nestausta ja sen leikkaustöitä helpottaa paljon aiempaan verrattuna koneessa mukana oleva kätevä pillivälien säätöteknologia, mikä tuo lisää joustavuutta töihin”, kertoo Juha Riikonen.

”Yksi näkökulma konehankintaan oli laajennettavuus. Kone on täyttänyt hyvin tehtävänsä, ja hankimme mahdollisesti jatkossa linjaan myös toisen Soitaab-kaasuleikkurin. Asia on harkinnassa lähivuosille”, Juha Riikonen toteaa.

Kari Harju