Evomax laajentaa tuotetarjontaansa

Lempäälässä toimiva Evomax Oy vahvistaa tuotekirjoaan. Yritys lisää uusien koneiden tarjontaansa, paletti on vahvistunut Spinner- ja Parpas -metallintyöstökoneilla, Robotmation -automaatioyhteistyöllä sekä lisälaite-edustuksilla.


Spinnerin konetarjontaa: koneistusmalli valmistajan pystykaraisten koneistuskeskusten tarjonnasta, VC1150.

Evomax esittelee uutta kokonaistarjontaansa Tampereen Konepaja-messuilla.

Evomax Oy on metallin konekauppaan keskittynyt yritys, jonka palettiin kuuluvat sekä uusien koneiden myynti että käytettyjen koneiden välitystoiminta.

Yritys aloitti viime vuonna keskittyen käytettyjen koneiden välitykseen, siinä keskeinen apuväline on nettipalvelu Gindumac.

”Gindumac (Global Industrial Machinery Cluster) on saksalaispohjainen vuonna 2016 aloittanut yritys, joka tarjoaa webbipohjaisen kanavan käytettyjen koneiden realisointiin ja vientiin Suomesta ulkomaille”, kertoo Evomaxin perustaja ja toimitusjohtaja Mauri Kautto.

”Toiminnan läpinäkyvyys ja palvelun tarjoama asiantuntemus mahdollistavat asiakkaille helpon ja luotettavan kanavan koneiden myyntiin.”

Uusia edustuksia

Evomax toimii Gindumacin Suomen toimintojen organisoijana ja käytettyjen konein välittäjänä, mutta suuntaa samalla toimintaansa yhä vahvemmin myös uusien koneiden myyntitoimintoihin.

Evomaxin tuotepalettiin kuuluvat ennestään 3D-tulostuksen koneita valmistajan InssTekin tuotteet ja Blum-Novotestin mittalaitteet.

Tarjonta on nyt vahvistunut laajennuksilla niin lastuavan koneistuksen konetarjonnan kuin automaation ja kiinnityksenkin alueella.

Evomaxin uusi edustus on Spinner, minkä tuotepalettiin kuuluvat sorvit, koneistuskeskukset ja myös esimerkiksi hiomakoneet.

”Spinner on hyvin tunnettu eurooppalaisvalmistaja, jonka perinteet ulottuvat aina 1940-luvun lopulle saakka. Tuotanto tapahtuu Saksassa, yritys valmistaa itse kaikki koneidensa keskeiset osat karat mukaan lukien”, Kautto kertoo.

Gruppo Parpas on italialaisen jyrsinkonevalmistaja, joka on toiminut alan valmistajana 1950-luvulta lähtien. Ohjelmaan kuuluvat mm. liikkuvapylväiset jyrsinkoneet ja kookkaat koneistuskeskukset. Evomaxin uusi yhteistyökuvio on niin ikään Robotmation-automaatio.

”Robotmation on kotimainen teollisten automaatiojärjestelmien toimittaja, joka toimittaa automaatio- ja ohjausjärjestelmiä sekä kokonaisia linjastoja kappaletavaraa käsittelevän teollisuuden ja logististen palvelutuottajien tarpeisiin. Robotmation Oy toimittaa laitteensa ”avaimet käteen” periaatteella. Toimitettavat koneet ovat täysin omavalmisteita, sillä yrityksellä on itsellä sekä mekaniikka, sähkö, että softasuunnittelu. Kaikki laitteet valmistetaan ja testataan Robotmationin tiloissa ennen toimitusta.”, sanoo Kautto.

Lisälaitepuolella uutta tarjoomaa ovat Top Automazon -tangonsyöttölaitteet sekä Masterpallet ja DM-Fixtures -järjestelmät.

Saksalaiset Spinnerin koneistuskeskukset ja sorvit ovat Evomaxin uusi edustus. Kuva tehtaalta.

Tarjonta esillä Konepajassa

Evomax aloitti toimintansa viime vuonna, toimipiste on Lempäälän Realparkissa.

”Toimintamme kulmakivenä on ratkaista asiakkaan haasteita laadukkailla tuotteilla sekä -kokonaisuuksilla ja tavoitteemme on kasvaa askel kerrallaan kokonaisvaltaisen palvelun konetaloksi. Uudet täydennykset tuovat sopivan lisän tarjontaamme ja vievät reippaan askeleen eteenpäin kohti tavoitetta. Jatkossa toimintojen kasvu merkitsee myös henkilöstörekrytointeja”, Mauri Kautto kertoo.

Kari Harju