Uusi Regius Amadan valikoimaan

Amada on julkaissut täysin uuden kuitulaserleikkauskoneen. Regius 3015 AJ kuitulaser on Amadan tuoteperheen nopein kuitulaser ja mukana on useita valmistajan uusia avainteknologioita: lineaarimoottorit kaikissa akseleissa, Laser Integration -järjestelmä ja Variable Beam Control -tekniikka. Uusi AMNC 3i Plus -ohjaus tarjoaa helppoa käytettävyyttä.

Amadan mukaan uuden Regius 3015 on AJ:n lineaarimoottorit kaikissa pääakseleissa lisäävät tarkkuutta ja mahdollistavat jopa 340 m/min. paikoitusnopeuden. Suorituskykyä tukee valmistajan kehittämä älykäs leikkuupään hallintajärjestelmä, mikä tekee reaaliajassa päätöksiä leikkuupään korkeuden hallintaan.

Esimerkiksi kappaleessa, jossa on kaksi lähekkäin olevaa aukkoa, älykäs leikkuupää ei nouse ylös tiettyyn korkeuteen, vaan jää hyvin lähelle levyn pintaa ja lyhentää näin ollen läpimenoaikaa. Yhdessä lineaarimoottoreiden kanssa saavutetaankin näin erittäin nopea aukosta aukkoon siirtyminen.

Koneen nopeus on käytännössä testattu. Kun Regius 3015 AJ:tä vertailtiin yhtiön aiemmin nopeimpaan FOL AJ -kuitulaseriin, osoittautui identtisesti ohjelmoituja kappaleita 1 mm:n ruostumattomasta teräksestä samalla teholla leikattaessa Regius sitä 14 % nopeammaksi.

Uutuuteen on integroitu useita valmistajan avainteknologioita. Leikkaustehoa Regius 3015 AJ -mallissa on 9 kW.

Uusi Laser Integration-järjestelmä

Keskeinen teknologinen lisäys Regius 3015 AJ -koneeseen on uusi Laser Integration -järjestelmä, mikä tarjoaa hyödyllisiä toimintoja, kuten automaattiset tarkistukset ja automaattinen palautuminen leikkausvirheestä.

Automaattiset tarkistukset pitävät sisällään tekniikoita kuten i-Nozzle Checker, mikä tarkistaa suuttimien kunnon, paikoituksen ja kaasun virtauksen. Jos suutin tarvitsee vaihtaa (ajoitettua vaihtoa vasten), niin tämä tapahtuu automaattisesti koneen mukana tulevan 16-paikkaisen suuttimenvaihtoautomaatin ansiosta ilman että operaattorin tarvitsee edes tarkistaa suuttimen kunto. i-Nozzle Checker mahdollistaa myös automaattisen lasersäteen kohdistuksen suuttimeen, jos se on tarpeen. Säteen laaduntarkistus tapahtuu myös automaattisesti. Näin taataan se, että säde on keskitetty optimaalisesti.

Automatisoitu järjestelmä koneessa on myös i-Optics Sensor, joka tarkkailee suojalasin kuntoa ja varoittaa operaattoria mahdollisesta suojalasin vaihdon tarpeesta. Regius 3015 AJ -käyttäjät voivat myös hyödyntää uutta i-Process Monitor järjestelmää, mikä tarkistaa takaisinheijastuneen valon aallonpituutta reaaliajassa ja estää siten takaisinheijastukset.

Lisäksi automaattinen törmäyksestä palautuminen on Regius 3015 AJ -koneiden uutuus. Tämä käyttää hyödyksi edellä mainittuja i-Optics Sensoria ja i-Nozzle Checkeriä, jotta luotettava leikkaus voi jatkua. Koneet, joissa tätä toimintoa ei ole, yksinkertaisesti vain lopettavat leikkaamisen hälytyksen aiheuttaen ja näin kallisarvoista leikkuuaikaa menee hukkaan.

Lineaarimoottoreiden ohella koneen älykäs leikkuupään hallintajärjestelmä lisää sen nopeutta käytössä.

Variable Beam Control

Kolmas integroitu järjestelmä koneessa on Amadan Variable Beam Control, mikä luo automaattisesti optimaalisen säteen muodon eri materiaalille ja paksuuksille. Tämä takaa korkean laadun, nopean ja luotettavan leikkuun laajalle materiaalikirjolle (jopa 25 mm paksuun teräkseen, ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin) yhdellä ja samalla linssillä.

Koneen helppoa käytettävyyttä lisää Amada AMNC 3i Plus -ohjaus, missä on uudistuksena mukana leikkuurankojen käyttö, kiitos uuden i-Camera Assisted System (i-CAS). Jos tarvitaan korvaava kappale esimerkiksi kokoonpanossa vaurioituneen tilalle, koneen i-CAS kamera pystyy näyttämään koko leikkuualueen, jolloin jo leikattu ranka näkyy AMNC 3i Plus ohjauspäätteellä kokonaisuudessaan. Tarvittava kappale haetaan tämän jälkeen ohjelmistokirjastosta ja pystytään asettamaan, pyörittämään ja mm. kopioimaan suoraan rangalle ennen leikkaustoimintoa.

Vielä yhtenä uudistuksena AMNC 3i Plussassa on Amadan V-remote, mikä mahdollistaa käyttäjän etäyhteyden koneelle ja esimerkiksi tarkistamaan koneen tilan tai historialokitiedot. Uudet työt voidaan myös lisätä etäyhteyden kautta työjonoon, ennalta määritetyn käyttöoikeuden mukaisesti. Regius 3015 AJ -esittelykone asennetaan Amada UK:n päätoimipisteeseen Kidderminsteriin joulukuussa 2020, jolloin on mahdollista varata myös oma videoesittely.