REGIUS nyt myös 12 kW:n tehoin

Amada on esitellyt uuden teholuokan REGIUS-laserleikkauskoneisiinsa. Koneet on saatavana nyt myös 12 kW:n teholähteellä.

REGIUS on Amadan tuoteperheen nopein kuitulaser ja mukana on useita avainteknologioita, kuten lineaarimoottorit kaikissa akseleissa, yhtiön oma Laser Integration järjestelmä ja Variable Beam Control -tekniikka. Kone on aiemmin ollut saatavana enimmillään 9 kW:n tehoin, nyt syksyn EuroBLECHissä esiteltiin uusi 12 kW:n malli.

Uusi 12 kW:n kapasiteetti mahdollistaa kasvaneet leikkausnopeudet ja sen mukana säästöt energian ja resurssien kulutuksessa ja työn kustannuksissa.

Suorituskykyä lisää Regius-koneiden älykäs leikkuupään hallintajärjestelmä, mikä tekee reaaliajassa päätöksiä leikkuupään korkeuden hallintaan.

Esimerkiksi kappaleessa, jossa on kaksi lähekkäin olevaa aukkoa, älykäs leikkuupää ei nouse ylös tiettyyn korkeuteen, vaan jää hyvin lähelle levyn pintaa ja näin ollen nopeuttaa läpimeno aikaa. Yhdessä lineaarimoottoreiden kanssa saavutetaan erittäin nopea aukosta aukkoon siirtyminen.

Uusi teholuokka oli esittelyssä syksyn EuroBLECHissä Hannoverissa.

Laser Integration System

Koneessa on mukana myös Amadan Laser Integration -järjestelmä, mikä sisältää useita eri ominaisuuksia, jotka lyhentävät asennusaikoja ja parantavat leikkauslaatua.

Järjestelmä tarkkailee itsenäisesti mm. suuttimen kuntoa, lävistyksen tunkeutumaa ja suojalasin puhtautta. i-Nozzle Checker seuraa suuttimien sijaintia, keskitystä, muotoa ja halkaisijaa. Jos poikkeamia havaitaan, järjestelmä vaihtaa suuttimen automaattisesti.

i-Process Monitor tarkkailee sädettä ja leikkausolosuhteita optimaalisen konfiguraation varmistamiseksi. Linssinpitimen sisään asennettu i-Optics Sensor valvoo säännöllisesti suojalasin tilaa. i-Camera Assist Systemissä on turvakotelon sisään asennettu kamera, mikä toimii yhdessä ohjausjärjestelmän kanssa ja käsittelee jäännösmateriaaleja. i-Camera System mittaa puolestaan arkin sijaintia, säätää lähtökohtaa ja tallentaa arkin jäännösarvot.

Koneeseen on integroitu myös Amadan Variable Beam Control, mikä luo automaattisesti optimaalisen säteen muodon eri materiaalille ja paksuuksille. Tämä takaa korkean laadun, nopean ja luotettavan leikkuun laajalle materiaalikirjolle (jopa 25 mm paksuun teräkseen, ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin) yhdellä ja samalla linssillä.  Ohjaus uudessa 12 kW:n mallissa on uuden sukupolven AMNC 4ie.

AMNC 4ie -ohjaus

Erityistä huomiota koneessa on Amadan mukaan kiinnitetty helppokäyttöisyyteen, valmistajan mukaan järjestelmän käyttö on yksinkertaista ja intuitiivista.

Yksi esimerkki tästä on mm. uusi Face ID -tunnistus, minkä myötä järjestelmä tunnistaa koneen käyttäjän, käynnistyy ja asettaa perusparametrit automaattisesti. Näin koneen käyttö sujuu hieman vähemmänkin leikkaustekniikkaan perehtyneeltä.

Uusi REGIUS palkittiin EuroBLECH-tapahtumassa innovatiivisuuspalkinnolla  liittyen koneen  leikkaustekniikkaan, mikä mahdollistaa korkealaatuisten kappaleiden leikkaamisen ilman linssin vaihtoa. http://www.amada.fi