Ama-Promin 30-vuotiskotinäyttely Salossa

Ama-Prom Finland järjesti konenäyttelytapahtuman toimitiloissaan Salossa toukokuun alussa. Esillä oli uutta Amadan laserleikkaus- ja särmäysteknologiaa, REGIUS AJ-kuitulaser ja uuden HRB-sarjan malli 100.3. Samassa yhteydessä Ama-Prom juhlisti toimintansa kolmeakymmentä vuotta.

Amadan levytyökoneisin ja työkaluihin, huoltoihin ja varaosiin keskittyvän Ama-Promin konetapahtumilla on pitkä perinne, mutta pari viime vuotta tapahtumissa on ollut taukoa. Näitä pandemiavuosia on vietetty.

REGIUS AJ-malleissa mukana on useita erilaisia avainteknologioita, kuten älykäs leikkuupään hallintajärjestelmä, Laser Integration -järjestelmä ja Variable Beam Control

Nyt tapahtuma pidettiin ensi kerran kevään 2020 jälkeen, ja mielenkiintoiset koneet tapahtumassa olivatkin esillä, REGIUS AJ sekä uuden HRB-sarjan särmäyspuristin.

Samalla yritys juhlisti toimintansa komeaa taivalta, yritys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Yrityksen perustajiin kuuluva ja samalla pitkäaikainen toimitusjohtaja Syuichi Yonemoto kertasikin puheessaan yrityksen alkutaipaletta ja kiitteli samalla asiakkaita.

”Kiitos asiakkaillemme, he ovat luottamuksellaan tämän pitkän toiminnan mahdollistaneet”, tiivisti Yonemoto.  Amada Scandinavian vientijohtaja John Wallace onnitteli Ama-Promia ja kertoi samalla Amadan uutuuksista ja tilainvestoinneista.

REGIUS AJ on Amadan laserleikkauskoneiden lippulaivamalli. Esittelyssä olleen 12 kW:n REGIUS 3015 AJ:n uusi omistaja on Laser-Aitta, toimitusjohtaja Jani Tamminen oli mukana Ama-Promin konepäivillä.

Lippulaivalaser

Uudet Amada-koneet esiteltiin näyttelyssä sekä alustuksin että demoin.

Ensiksi tarkastelussa oli REGIUS 3015 AJ 12 kW, Amadan lasereiden lippulaivamalli, missä mukana on useita avainteknologioita. Sellainen on mm. älykäs leikkuupään hallintajärjestelmä.

Laser Integration -järjestelmä sisältää puolestaan useita eri ominaisuuksia, jotka lyhentävät asennusaikoja ja parantavat leikkauslaatua. Järjestelmä tarkkailee itsenäisesti mm. suuttimen kuntoa, lävistyksen tunkeutumaa ja suojalasin puhtautta, sädettä ja leikkausolosuhteita sekä tekee säteen keskityksen automaattisesti. REGIUS AJ pyrkii näiden ominaisuuksien ansiosta palautumaan törmäyksestä automaattisesti, jatkaen leikkausta ilman operaattorin tarvetta.

HRB 1003-särmäyspuristin esiteltiin tapahtumassa uudella runkoratkaisulla ja AMNC 3i-ohjauksella varustettuna.

REGIUS- koneissa on mukana myös Amadan Variable Beam Control, mikä luo automaattisesti optimaalisen säteen muodon eri materiaalille ja paksuuksille. Tämä takaa korkean laadun, nopean ja luotettavan leikkuun laajalle materiaalikirjolle yhdellä ja samalla linssillä.  

Kone on aiemmin ollut saatavana enimmillään 9 kW:n tehoin, syksyn EuroBLECHissä esiteltiin 12 kW:n teholuokka. Ohjaus uudessa 12 kW:n mallissa on uuden sukupolven AMNC 4ie.

Konenäyttelyssä esillä ollut 12 kW:n REGIUS AJ on Laser-Aitta Oy:n uusi investointi.

Konetta esitteli tapahtumassa tekninen myyntipäällikkö Harri Aaltonen.

Ama-Prom Finland Oy:n myyntipäällikkö Ville Lipponen toimi konetapahtuman isäntänä ja esitteli tapahtumassa HRB-särmäyspuristimen ominaisuuksia ja toimintaa.

HRB 1003-sämäyspuristin

Toinen kiintoisa uutuuskone tapahtumassa oli HRB 1003-särmäyspuristin HFE 3i:n uudella runkoratkaisulla ja AMNC 3i-ohjauksella varustettuna.

Uutuutena HRB-sarjan koneista löytyy myös automaattisesti toimiva ja tarkkuutta parantava mekaaninen bombeeraus, joka on optiona 50t – 100t koneissa ja vakiovarusteena tätä isommissa koneissa.

HRB-sarjaan on saatavissa useita uusia työtä helpottavia lisävarusteita sekä etäohjelmointijärjestelmiä. Mallisto on saatavissa kokoluokissa 50t 2m – 220t 4m. Koneet ovat 8-akselisia. Vakiovarusteina ovat mm. C-runko, automaattinen koneohjattu bombeeraus, käsipyörä, AMNC 3i -multimediaohjaus ja vaihtoehtoinen Lite -ohjaus, invertteri, S-Grip -yläteräpitimet, Digipro -kulmanmittauslaite, automaattinen Akas -laserturvalaite, LED-valo ja työkalunavigaattori.  Konetta esitteli tapahtumassa myyntipäällikkö Ville Lipponen. Esittelyssä olleen koneen uusi omistaja on Brione Oy.

Ama Prom Finlandin konepäiville osallistui kahden aktiivipäivän aikana sata Amadan ajankohtaisesta levytyötekniikasta kiinnostunutta.

Ama-Prom 30 vuotta. Yksi yrityksen perustajista, pitkäaikainen toimitusjohtaja Syuichi Yonemoto kertasi kotinäyttelyn puheessaan yrityksen alkutaipaletta ja kiitteli samalla asiakkaita luottamuksesta ja yhteistyöstä vuosien mittaan.

Ama-Prom 30 vuotta

Japanilaisen levykonevalmistajan Amadan koneita on tuotu Suomeen 1980-luvulta lähtien.

Maahantuojia olivat ensin Sähkölähteenmäki, sittemmin Teollisuustekniikka.

Amadan maahantuojaksi perustettiin Ama-Prom Oy tammikuussa 1993.

Nykyisin Ama-Prom Oy:n liiketoimintaa jatkaa tytäryhtiö Ama-Prom Finland Oy, mikä aloitti helmikuussa 2007.

Yrityksen perustajiin kuuluva Syuichi Yonemoto on Ama-Prom Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja.

Ama-Prom Finland Oy työllistää 15 henkilöä ja sen toimintaan kuuluvat Amada-koneratkaisut, oheislaitteet, automaatiot, ohjelmistot, työkalut sekä huolto-, korjaus- ja koulutuspalvelut.

Suomen markkinoilla Amada on vahva merkki mm. särmäyspuristimissa, levytyökoneiden osalta viime vuosia on luonnehtinut siirtymä levytyökeskuksista kuitulasereihin. Amadan levytyökoneita Suomeen on asennettu vuosien mittaan kaikkiaan yli 3000.

Kari Harju